Lyxkaffe

Hämtade ett paket på posten till jobbet och gick förbi en jättemysig chokladaffär. Kunde inte låta bli att gå in och köpa chokladdoppad ingefära till min soyalatte. Så gott och kanske hjälper det lite mot förkylningen!


Vitaminboost

Boostar min förkylning med massa vitaminer till frukost. Blåbärssmoothie med citron och kallrökt lax på min systers hemmabakade knäckebröd. Supergott! Känner mig redan lite bättre idag.


Saluhallen

Kom hem tidigt igår då jag körde från jobbet. Det var så fint väder och ljust ute så jag gick upp till Saluhallen och köpte deras supergoda fisksoppa till middag. Köpte även min favorit choklad på Ahlgrens som är chokladdoppade citronskal. Bästa middagen när man är sjuk. Så gott!




Medicin

Jag är superförkyld, vilket är jättetråkigt nu när jag fått ok på att träna och verkligen vill komma igång! Var på Apoteket idag och köpte medicin som jag hoppas hjälper lite. Supergod hostmedicin i alla fall! Mitt imunförsvar är så dåligt nu då jag varit sjuk flera gånger redan detta året. Jag har knappt varit sjuk de senaste åren men nu får jag alla virus på en gång. Buhu!
 

Sjukgymnastik

Jag överansträngde min ljumske förra veckan när jag började träna som jag även skadat tidigare. Så igår gick jag till en sjukgymnast på IMC i Malmö. Han var helt magisk och såg att det berodde på att mitt vänstra ben var lite kortare och tryckte och stretchade mig och sedan var det bra igen. Så det var inget alvarligt problem! Däremot hade jag alldeles för svag bålstabilitet och troligen fel löpsteg. Så jag har fått övningar som jag måste göra varje dag ett tag och nästa vecka ska jag utvädera mitt löpsteg och få hjälp  med mina plattfötter :)
 
Jag önskar att jag testat sjukgymnastik de gånger jag haft problem innan! Det gick så snabbt att fixa. Om han tryckte på en muskel som gjorde ont, så stretchade han lite och så gick det över. Så fick godkänt för att anmäla mig till lopp och fortsätta springa!
 
 

Provkörning

Min pojkvän funderar på att köpa en jeep och var och testde massa olika, bland annat en Q5 som vi provkörde. Den gick bra och är snygg utvändigt men var lite liten och inte så cool innuti i jämförelse med de andra vi provade. Vi råkade även ut för världens drygaste bilförsäljare på Volvo av alla ställen! Så tråkigt med dryga bilförsäljare! 
 

Bloglovin

Nu kan du följa min blogg på Bloglovin! 

Min drömbil

Min drömbil är egentligen en Porsche Cayenne, men igår när jag följde med min pojkvän och tittade på en ny bil så hittade jag den näst bästa bilen som hade ett betydligt mer överkommligt pris! En KIA Optima, supersnygg design och utrustad med allt man kan tänka sig och som hade underlättat för mig som inte kör så bra och är tjej. Den låses upp automatiskt om man har nyckeln i handväskan när man tar i handtaget (så man slipper att gräva fram bilnyckeln hållandes i massa shoppingkassar), den har en uppvärmd ratt (så man slipper att frysa om fingrarna), den har GPS (så jag kan köra där jag inte hittar, dvs mer än till 5 ställen (hem, kontoret, Nova, golfbanan och skogen)) och telefon inbyggd (så jag slipper att köra över fler vägpinnar på upphöjda mittrefuger för att försöka skicka sms om att jag blir sen), den kunde till och med fickparkera helt själv! (så att jag slipper försöka 10 gånger och be någon som går förbi att hjälpa mig och vinka.. vilket en gång råkade vara mitt ex och hans nya flickvän, vilket var otroligt pinsamt, som dessutom fick vinka ett tag innan jag lyckades parkera nuvarande min pojkväns stora bil). Den hade minst 10 fantastiska finesser till och jag var helt övertygade om att denna blien var som gjord för mig! 
 
Tyvärr höll varken min pojkvän eller bilförsäljaren med! Min pojkvän påpekade att jag samma morgon hade bett honom att peppa mig att spara mer och sätta ett sparmål till insatsen på vår nästa lägenhet och bilförsäljaren då han hade den bilden själv och inte tyckte det var värt då jag bara kör ca 500 mil om året och för att han helldre sålde en dyrare bil till min pojkvän som garanterat inte hade handlat där om han sålde denna bilen till mig. Jag försökte sälja bilen till mig själv men det gick tyvärr inte, måste jobba på att bli en bättre säljare! 
 

Nya uggs

Mina uggs blev lite trötta efter att ha badat i öl på afterskin och luddet är sedan ett tag rätt nedtrampat. Som tur är hittade jag ett nytt par på 50% som jag köpte innan jag åkte. Har invigt de i helgen och de är så sköna. De har dock inte den mest praktiska färgen och jag såg att de redan blivit lite smutsiga och får kanske vänta lite till...måste också tvätta och impregnera de först i alla fall.
 

Hemresan

På söndagen åkte jag hela vägen hem till Skåne. Först till Oslo med två av mina kollegor och sedan därifrån med buss till Göteborg och slutligen hem till Lund. Jag somnade efter Göteborg och vaknade med ett ryck när bussen svängde av motorvägen och tittade ut och såg att det var snö ute och tänkte att det var ett tag kvar, men såg sedan på klockan att jag strax var framme och sedan såg jag Nova. Tyvärr svarade inte min pojkvän som lovat och hämta mig, så jag fick ta en buss till och gå sista biten i den skånska snöstormen, buhu! 
 
 
 

Hemsedal

Det var superkul på skidresan i Hemsedal! På två dagar hann jag med massor som god mat på en fin restaurang på ett berg, superhärlig kvällsåkning, som avslutades med off-pist åkning och en lång prommenad i pjäxor och bärandes på skidorna för att komma till stugan, ganska trött och lite arg just då :) Sen hade vi en mysig tacokväll,  och det var kul att träffa alla.
 
Dag 2 åkte jag bara röda backar och min första svarta backe av misstag och jag hade samma underställströja som alla de andra svenska tjejerna från skåne som jobbade på lunch restaurangen. Kvällen bjöd på världens bästa afterski!!! Det var helt wild and crazy och så kul! Alla stod på borden och bänkarna och dansade i skidkläder och man blev helt nedsprutad med öl. Det bästa var att när det stängde var klockan bara 21.00 och vi tog taxi tillbaka till stugan och fick massa pizza levererad. Så gott! Gick och la mig redan vid kl 23.30 och hann sova gott till 9 nästa morgon då jag skulle åka hem igen. Toppen! 
 
 
 
 

Yollibox

Åt lite frozen yoghurt till efterrätt igår. Den naturella var sådär, tror den är godare med massa bär eller mixa i en smoothie. Testade jordgubb innan och den var mycket godare och gick bra att äta som den var.


Dubbel

Jag och min pojkvän var och spelade tennis igår med våra vänner. Vi spelade i 1,5 timme, det gick inte jättebra ännu men bättre mot slutet. Målet är att vi ska spela massa ute i sommar!


Bricka från Bolia

Sprang förbi Bolia som ligger på hörnan vid vårt kontor och hittade bra bricka som de precis fått in. Matchar min stol som jag har och blir perfekt till frukost på sängen!


Dagens outfit

Idag hade jag på mig en rutig dräkt från H&M, snygg och prisvärd. Har dock frusit hela dagen och virat in mig i min halsduk. Får ta något varmare imorgon, uggs och byxor får det nog bli.


Sent mellis

Satt i telefonmöte så det blev ett sent mellis. Idag blev det min favorit smoothie och riskakor. Har köpt massa mellis med målet är att göra egna som är lite nyttigare.


Paket

Fick paket till kontoret idag som innehöll en ny och brandad halvmatta och lite broschyrer. Fick nyss ett sms om att det finns ett nytt paket att hämta på posten.


Hata sortera tvätt!

Det värsta, eller i alla fall topp tre, jag och min pojkvän vet är att sortera tvätt! Detta resulterar i att vi alltid har två IKEA kassar ståendes nedanför sängen med ren tvätt. Vi lägger massa tid på att leta efter det vi inte hittar i garderoben, vilket gör att de också blir kaos. Igår bestämde vi oss för att ta tag i det ikväll... det och disken...


Candlelight swim

Var på badhuset i Lund som ligger precis i parken vid oss med min syster. Simmade 1 km och sedan bastade vi ett tag. Så mysigt! Har tagit på myskläderna, skönt när man är lite frusen!


Taco

I måndags lagade jag tacos, vilket är en av mina bästa snabbmats rätter. Jag skippar brödet och äter bara köttfärs med tacokrydda och grönsaker som toppas med tacosås och turkisk yoghurt. Snabbt och gott! Idag åt jag resterna som var lika goda.


Träningsshopping

Shoppade idag igen på lunchen. Denna gången träningsutrustning. Det blev löparvantar, vätskebälte, tejp, pannlampa och två par kompressionsstrumpor. Kollade också på en pulsklocka som jag nog ska köpa imorgon. Saker som är bra att ha helt enkelt!


Mellis dax!

Idag har tiden gått fort nu på eftermiddagen och jag glömde nästan att det var dags för mellis, som blir lite sent idag. Det blir keso med lite nötter och torkad frukt. Gott!


Dagens outfit

Idag blev det favorit i repris sedan igår med skor och tröja som jag matchat med en grå ullig kjol som jag köpte innan jag åkte till Oslo och svarta strumpbyxor.


Lyxmiddag!

Slutade tidigt (kl 17.00) och gick inom saluhallen på vägen hem och köpte ingredienser till ett recept som jag hittat på en blogg. Köpte även en liten flaska vin! Detta resulterade i en ganska nyttig lyxmiddag med ugnsbakad lax med camembert och fikonmarmelad som jag åt med körsbärstomater. Gott!


Running

På väg till gymmet i min nya tröja. Ska kolla in mitt gamla gym som totalrenoverats och springa en halvtimme på ett löpband om jag orkar.


Lunch shopping

Shoppade lite på lunchen på Zara! Två toppar som var på rea och en gosig zebramönstrad sjal!


Dagens outfit

Hade på mig mina nya högklackade skor idag, så sköna och bra då de inte klackar så mycket i golvet! Hade även mina nya strumpbyxor från Wolford, så fina!

I övrigt bara en svart polotröja då det drar från fönstret på min plats och en svart kjol.


Nyttiga mellis

Nu är det smala linjen som gäller! Har köpt sallad till lunch både igår och idag och på lunchen passade jag även på att köpa massa nyttiga mellis att ha på kontoret. Måste bli av med mitt sötsug!

Min eftermiddagströtthet botade jag med att montera våra skärmar till skrivborden som levererades idag. Så fint blev det!


I backen...

Uppe på första toppen! Så fint och härligt att stå på skidor igen! Lite vingligt första åken men sedan gick det mycket bättre än vanligt! Vågade åka mycket fortare!

Tror det var både att jag åkt mer skridsko och inlines och att min vän som jag åkte med är världens snällaste så jag kände mig trygg och åker helt wild and crazy så jag blev pepp på att hänga på så gott jag kunde. Det var så kul!!!


Roadtrip

På väg till Hemsedal med min kollega, så koseligt. Det gick fort och jag varken mådde illa på de slingriga norska vägarna eller somnade, vilket var mycket otippat! Så pepp på att åka skidor när vi kom fram! 
 
 

Alla Hjärtans Dag

Hoppas att ni hade en jättefin Alla Hjärtans Dag i torsdags!

Jag firade med att ta ledigt och åka till Oslo för att åka på skidresa med Oslokontoret!


Romantisk middag!

Jag och min pojkvän hade en super romantisk middag kvällen innan Alla Hjärtansdag. Vi möttes på Saluhallen och handlade bubbel, löjrom och massa choklad! Sen gick vi hem och lagade middag och dukade fint med silverbestick och massa ljus. Så mysigt! 
 

Skoshopping!

Skulle köpa två krukor till jobbet, vilket slutade med att jag köpte 2 par skor på Åhléns. Båda kostade 300 kr styck och ett av dem var på halva priset. Fynd!

Brukar tycka det är jättesvårt att hitta men detta var precis vad jag behövde.


Vakthund

Idag har min kollega med sig sin söta hund med sig till kontoret. Har sitter i fönstret vid mig och spanar. Han har också skällt lite på två monterare som är här och fixa med våra möbler. Jag älskar hundar och vill så gärna ha en egen! Men har tyvärr inte den tiden nu.


Lyxfrukost hemma

Sov länge och åt en god frukost hemma. Det blev smoothie med blåbär citron och soyamjölk och pannkakor som min pojkvän lagat! Gott!

Pepp för en bra tisdag! Hoppas på att få undan lite jobb idag!


Post

Fick tråkig post i form av en parkeringsbot då mitt boendeparkeringstillstånd gått ut och en Amexräkning på 35 000 kr, definitivt dags att fixa mina reseräkningar!

Ska försöka checka av massa jobbiga punkter i början på denna vecka. På torsdag ska jag vara ledig och följa med Oslokontoret på deras skidresa!

Fick en rolig post i alla fall, Residence som blir min godnattläsning ikväll.


Kvällsprommenad

Vi gick en sen kvällsprommenad till våra vänner och lämnade tillbaka tennisrack som vi lånat och tog en kopp te. Koseligt att hänga lite hos dem i myskläder på kvällen! Lund är också så fint och mysigt på kvällen!

Har varit på kontoret och jobbat hela dagen med min kollega. Jobbar med en offert med deadline på tisdag 23.59. Hoppas jag får lite tid över till annat då det är prio att städa och tvätta! Har inte haft tid till det i helgen.




First Aid Kit

Är på plats i Allahelgonakyrkan på konsert med First Aid Kit. Vi har sjukt bra platser nästan längst fram och här är så fint.

Var innan på en ny Vineria med våra vänner, gott och prisvärt!


Tennis

Spelade tennis i helgen igen. Börjar bli biten nu, men är fortfarande helt ur kondition och orkar aldrig mer än en timme. Fick en blåsa på handen och måste byta greptejpen. Fyndade nya bollar och hårband på Stadium.


Hemmakväll

Jobbet blev uppskjutet tills på söndag så jag har haft en supermysig hemmakväll! Gick till ICA och handlade i fiskdisken och lagade en god gratäng med fisk och grönsaker. Så gott!

Passade på att städa undan resten ocv sedan kom min syster på besök och vi tittade på Downton Abbey. Så bra!


Fredagsgodis

Denna veckan har vi haft både torsdags och fredagsgodis som jag köpte på IKEA igår. Bridgeblandning igår och Twist idag! Så gott!


Sovmorgon och dåliga nyheter...

Hade "sovmorgon" då jag först skulle till vårdcentralen kl 08.30, vilken spenderades med att städa sovrummet och köket och jobba undan lite. Bra start!

Fick sedan ett mail om att jag troligen måste jobba i helgen... Buhu! Har knappt hunnit vara hemma alls sedan jag kom hem och nästa helg ska jag tillbaka till Oslo igen för kontorets skidresa. Super kul! Men just nu vill jag mest vara hemma med min pojkvän och göra vardagliga saker som att träna, städa och laga mat!

Ska i alla fall på konsert på lördag kväll!


Sista kvällen i Oslo

Vi gick till Oslokontoret sista kvällen och jobbade till sent in på natten. Tillslut la jag mig på golvet och försökte vila men det var rätt hårt.

Tog fina turistbilder på vägen dit och guidade våra franska team medlemmar. Det är så fint i Oslo!


IKEA

Tog en snabblunch på Max vår "kvarterskrog" och åkte sedan till IKEA med en kollega på lunchen och köpte lite mer inredning till kontoret. Bland annat fina hallmöbler. I ramen ska jag sätta bilder på alla som jobbar på Malmökontoret, inspiration som jag fått från Oslokontoret.

Innan jag gick tog jag även en bild på dagens outfit, dock lite dimmig på grund av plasten.


Crazy much to do!

Har varit en flitig liten arbetsmyra och jobbat hur mycket som helst de senaste dagarna! Idag presenteras mitt projekt så jag hoppas att det ska bli lite lugnare och att jag ska hinna vara hemma lite.

Köpt en stor Soyalatte på Lillatorg som pepp och för att bli effektiv!



Godaste pizzan

Till middag idag blev det en supergod mini-pizza som jag lagade igår. Nytt recept från Elle mat med hemmalagad deg, getost, fikon, vahlnötter och honung!


Projekt mattan

Första måndagen på Malmökontoret! Kul att träffa alla igen och dessutom var vi tre tjejer då en tjej från Stockholm också är nere, kul!

Dagen började med att vattna blommorna som halvt hade vissnat och sedan var det dags för flytt av den gigantiska mattan som jag beställt och ommöblering av skrivborden.. Det blev bra!

Det är en del kvar som jag ska få undan nu i Februari enligt mitt mål!




Oslo Sightseeing

Avslutade min Oslo vistelse med att stanna kvar sista helgen och spenderade lördage med sightseeing av Oslo tillsammans med min pojkvän som kom upp och hälsade på. Så mysigt och kul att äntligen se mer av Oslo! Det var jättefint väder med snö och inte så kallt. 
 
Vi började vid Operan som varr super fin där jag såklart glömde att ta bilder och sedan gick vi vidare till Domkyrkan. Den var inte så stor och pampig som i Lund men väldigt koselig och jag gillade solen i taket! Tände ett ljus för min mamma innan vi gick vidare. 
 
 
 
Sedan gick vi till Slottet och där efter till Frogner och Vigelandsparken. Ville genast flytta dit och bo i en superfin lägenhet och jobba ett år i Oslo med mi pojkvän! Vi får se hur det går.. Allt var så fint, Oslo är helt underbart. 
 
 
 
Kvällen avslutades på en vinbar på Aker Brygge med en vän till min pojkvän innan vi tillslut hamnade på en födelsedagsfest med en trollkar. Otippat men kul! 

Tennis

Började dagen med en timme på tennisbanan tillsammans med min pojkvän. Vi ska börja spela med våra vänner och tänkte det kunde vara bra att tjuvstarta lite.

Spelade 2-3 år när jag var 15-17 år så det var ett tag sedan sist. Gick mycket bättre i slutet men räknar med en grym träningsvärk imorgon i armen. Kul att ha en sport innan det är dags för golf och inlines säsongen! Hoppas kunna hinna med 1 gång i veckan i alla fall...


Frisk!

Jag hoppas att jag nu äntligen är frisk och kommer fortsätta att vara det i Februari! Har tränat en gång denna veckan på min kollegas nya gym som var superfint. Sprang 3 km på 20 min och var supernöjd att jag orkade det. funderar på att gå och simma imorgon eller eventuellt spela tennis.
 
Jag insåg den 24/1 att jag i princip nästan varit sjuk i en hel månad. Det var tungt att börja jobba då jag kom tillbaka till Oslo och var ganska trött... 
 
Ritade lite i mitt block på min todo-lista. Ritar alltid myror då det är lätt och sött. Tänker alltid att jag är en liten arbetsmyra på jobbet. Blir lite pepp av det, fast nedan var den lilla myran mycket trött... 
 

HOME

Nu är mina tre månader i Oslo och mitt projekt slut och jag är tillbaka i Lund. Det har varit två intensiva sista veckor så det är skönt att vara hemma igen och vila upp sig lite och träffa alla här hemma lite mer.
 
Ser fram emot att få spendera lite mer tid på vårt Malmö kontor och ta igen alla övriga uppgifter som jag inte hunnit med under projektet. Kommer dock sakna Oslo, men kommer kanske tillbaka framöver! 
 
Idag har jag bara tagit det lugnt och tagit igen massa sömn från veckan. Imorgon ska jag packa upp...
 

RSS 2.0