BIT

Det blev sen middag i sängen idag. Gick till BIT, ett sallads och calzone ställe, som ligger i gallerian vid kontoret. Köpte en calzone med spenat och fetaost. Gott!


Handbagage?

Har hitintills packat i min stora resväska och kunnat slänga ner allt och lite till och inte behövt fixa med småflaskor. Älskar att rada upp alla mina skönhetsprodukter vid handfatatet som bara är mitt! Har dock insett att man måste vara mycket tidigare på flygplatsen för att kunna checka in... Är det värt det? 
 
 

Sightseeing Oslo

Förra veckan gick vi genom Oslo centrum då vi skulle till vårt kontor som ligger på Akke Brygge. Det är en fantastiskt fin stad och allt ligger ovanligt samlat på nära gångavstånd. Har dock inte hunnit upptäcka Oslo vidare  då jag kommit sent till hotellet både i måndags och igår. Hoppas på att det blir lite tidigare idag så att jag kan gå runt på stan och se mig omkring och eventuellt gå till gymmet och träna. 
 
 
 
'''
 

Olympen

Igår åt vi middag på Olympen med projektet. En mysig restaurang som serverar norsk husmanskost och även hade en norsk servitris (ovanligt). Det var fantasktiskt gott, gillade verkligen alla rätterna! 
 
Inredningen var jättefin med gamla målningar från norge och fantastiska kristallkronor! I like! 
 
Nu måste jag gå upp och göra mig redo för frukost med mina kollegor, ska bli kul att testa, har hört att den ska vara bra. Tyvärr är jag inte så hungrig efter igår. Får försöka gå till gymmet senare idag och röra på mig lite. Sitter mest still hea tiden. Skönt med promenaden till jobbet snart. 
 
Bilden är från hemsidan: www.olympen.no/ 

Rica G20

Mitt nya home! Kom precis till hotellet och det är så mysigt, eller koseligt som det heter på norsk! Det är mycket mindre (både hotellet och rummet) men allt känns så nytt och fräscht och mer som hemma. Ser fram emot att bo här framöver och att bo mitt i stan och kunna upptäcka ett nytt område.

Åkte taxi hit från restaurangen så det ska bli kul imorgon att upptäcka promenaden till jobbet!


Äntligen framme!

Flyget blev försenat p.g.a. "all" snö, men vi kom tillslut fram och möttes av ett snöigt landskap. Jag och alla andra svenskar och danskar stannade och tog bildbevis :)

Sitter på flygtoget som har trådlöst wi-fi! Tyvärr hade inte planet det idag.


Joe & The Juice

Standard frukost på Kastrup, juice på grapefrukt, äpple och ingefära och sandwich med tonfiskröra och avokado.

Är min andra frukost, då jag åt två pannkakor som min söta pojkvän lagat igår, i bilen när han körde mig till tåget kl 5! Så gulligt!


Hanami

Var på en fantastisk japansk restaurang med mina kollegor förra veckan på Akke Brygge. Supermysigt och himmelskt god mat! Vi tog avsmakningsmenyn och testade flera olika rätter med både fisk och kött. Bäst var pilgrimsmusslorna och lamracksen. Gott!


Ännu mer snö

Fick denna bilden igårkväll av min kollega som påminde om snöskorna :)

Tog dock aldrig min gamla vinterjacka utan chansade på höstkappan 1 vecka till, oktober ut i alla fall! Måste hitta en ny vinterjacka då min gamla börjar bli allt för sliten.


v.2

På väg till Oslo igen för projektets 2:a vecka. Pepp!

Hoppas att jag ska blogga mer nu och har med mig min privata dator. Ska göra lite inlägg från förra veckan.

I helgen har jag mest städat och sedan har vi lämnat bort våra söta kattungar till deras ägare. Sorgligt, men vet att de kommer att få det mycket bättre hos dem, med 3 barn och hus med trädgård.

Är laddad för att jobba nu och det är skönt att komma iväg och tänka på något annat. Det kommer att bli en spännande vecka med en expert från London, presentationer, möten och middagar. Tror inte heller att jag glömt och packa något :)


Snö

Idag snöade det, redan på min första vecka och två månader innan jul! Det var först soligt och fint, för första dagen innan en stormvind helt plötsligt blåste in med snö! Kallt men mysigt! Hann lyssna på första jullåten innan jag och mina kollegor begav oss ut i kylan för att besöka Oslokontoret och gå ut och käka. Hade lite gett upp julstämningen i och med att jag pendlar men det blir nog bättre än någonsin!
 

Oslo

Det är så fint här i Oslo! Har den finast utsikten både från kontoret och från hotellet (de enda två skyskraporna som ligger mitt emot varandra :)

Alla är så snälla och trevliga och det är inga problem att förstå norska, det är bara ibland då vi pratar socialt som jag missar något.

Ikväll åt vi middag på en liten libanesisk restaurang som hade supergodmat! Åt kolgrillat kycklingspett och längtar redan tills nästa gång vi ska äta där!

Nu måste jag strax sova. Hade!


Kaos

Hade tur i oturen när jag missade två bussar till tåget och en ledig taxi körde förbi. Hade precis så att det räckte i kontanter och fick en satsumas av taxichaffören! Min favoritfrukt! Hann inte heller äta frukost...

Hade lite mer otur när jag insåg att jag glömt mitt bankomatkort! Får se hur långt jag klarar mig på mitt Amex, har fått chip och hoppas att det går att ta ut pengar någonstans.

Glömde även bikini, lite synd eftersom det fans både pool och bastu på hotellet. Får se om jag får tag på det på Kastrup.


Sko och väskputs

Har storstädat, tvättat och till och med putsat både mina skor och väskor inför imorgon. Spännande!


Klippning

Är och ska klippa mig. Då min frisör har slutat har jag inte klippt mig på länge och nu är det kris. Lyckades få en tid på Larson & Lange då någon avbokat. Skönt att bli klippt innan jag åker!


Höstig lunch

Passade på att köpa lunch på buljong när jag lämnade in en kjol på kemtvätt. God soppa med rotfrukter och rimmad oxbringa i persiljebuljong.

Ska annars tvätta hela helgen både kläder och nedkissad filt, lakan och överkast. Därefter blir det damsugning både katterna och jag nyser nu. Hoppas att de inte blir rädda!


Jobbar hemma sista dagen

Jobbar hemma med kattungarna för sista dagen. Har fått ett projekt i Oslo och åker på måndag och sitter och läser på inför det och styr upp allt övrigt innan jag åker. Tyvärr så kommer vi därav inte kunna behålla kattungarna utan måste lämna iväg dem tidigare än tänkt. Förhoppningsvis kan de bli hämtade redan nu i helgen.
 
De är så söta och läser mina anteckningar :) Sedan måste de vila, innan de börjar busa igen! Det finns inga sötare kattungar än dessa. Båda är mycket ovanliga i både päls och färg för att vara bondkatter. Jag hoppas att de kommer få det jättebra i sitt nya hem!
 
 
 
 

Sämsta energin

Är trött efter att katterna fått för sig att kissa ner vår säng, 4 e gången nu och 2a för idag. Har även mest jobbat och satt ihop massa material.

Behövde lite energi och köpte salt godis och smoothie till mellis. Gott men inte så nyttigt. Har heller knappt tränat och kände mig vingligare och svagare än vanligt på konståkningen igår. Ska försöka träna på torsdag. Imorgon väntar jobb och agera som flytthjälp.


Dödstrött

Trotts en lugn helg som mest spenderats med kattungarna och innehållit trevliga middagar, är jag så trött. Lika trött som våra små kattungar är nu efter att ha smugit på oss hela natten och bitit oss i tårna.

Har letat efter leksaker att roa dem med och kollat vad de hittar på flera gånger i natt. Ändå är de så söta!


Voluspa Doftljus

För att fräscha upp luften hemma har jag idag vädrat och tänt mina doftljus från Voluspa. Har dofterna Suede Blanc och Crisp Champagne. Det behövs nu när vi har små kattungar hemma.


Seriepremiär

Nu har flera av mina favorit serier börjat! Tittar inte på TV utan endast på mina serier. Just nu följer 4 st och hinner knappt se alla avsnitt. De är...  
 
 
Gossip Girl

Hart of Dixie
Solsidan
Trinny & Susanna stylar om Sverige
 

Vilda kittens

Har införskaffat en klöspinne och lite nya leksaker till mina vilda kattungar. Dock sover de mest hela dagarna och helst i vår säng, men på natten är de vakna och busar!


Förra veckans träning

Förra veckans träning började bra, men slutade lugnt i och med semestern. Denna veckan fortsätter i lugnt tempo di vi passar kattungar nu. 
 
Måndag: Gym / Konståkning
Tisdag: Pilates 
Onsdag: Löpning 7 km 
Torsdag: Vila 
Fredag: Cykel 1 mil 
Lördag: Vila 
Söndag Inlines 9 km

Semester läsning

På Palma fick jag tid över till att läsa 2 böcker, varav den sista läste jag ut nyss. Den ena var Sömngångerskan, av Essie Fox och den andra Hypnotisören av Lars Kepler
 
Sömngångerskan - en lite flummig bok som egentligen mest var tragisk, förutsägbar och hade långsökta ponger men på något sätt var den ändå fängslande skriven och svår att lägga ifrån sig i bland. Köpte den på en utförsäljning på Akademibokhandeln, då den vart en lånebok. 
 
Hypnotisören - Spännande från första raden och mycket fängslande. Boken innehöll tre delar där början var bäst, andra delen näst bäst, men tyvärr tappade den lite i slutet då allt urartade något vilket gjorde allt lite overkligt och läskigt. Kommer att vara svårt att sova nu... Ska bli kul att se filmen, men tror jag får vänta tills den kommer på film så jag kan blunda i alla läskiga scener :)
 
   

Lunch med kollegorna


Jobbat hemma

Idag har jag jobbat hemma, dels för att jag sitter och ringer och dels för att jag igår fick passa två söta små kattungar. De har växt upp i ett stall och är lite skygga och rädda för den nya miljön. De ska mellanlanda hos mig för att se till att de är friska, pigga och mår bra innan de ska flytta tlll Köpenhamn. 
 
Man kan dock inte tro att de är syskon. De är olika både till utseendet och tempramentet. Idag har de mest sovit och pipit lite efter sin mamma, anar att de kanske inte sover lika bra i natt :) 
 
 

Beachen i Portixol

Sista dagen när vi låg på beachen. Längtar tillbaka! Jättefinstrand och varmt i vattnet. 
 
Var så stolt att jag klarade åka inlines hela vägen fram och tillbaka 9 km totalt, på spansk lifsfarlig minimotortrafikled för cyklar och inlines. Det var inte så farligt, det var till och med värre att cykla på hotellets minicykel. 
 
 

Port de Soller

På lördagen åkte vi på utflykt till den lilla hamnstaden Port de Soller. Mysigt men lite väl turistigt. Hade otur och åt lunch på ett ställe som såg fint ut men hade tråkig och dålig mat. På väg till bussen gick vi förbi det mysigaste stället, men då vi redan hade ätit blev det varsitt glas rosé med oliver. 
 
 
 
 

The Duke

Den bästa restaurangen som överraskade med supergod mat och rekomenderades av hotellet. Vi satt på en innergård som var mysig med med enkel surfstil. Jag åt japanska tapas, Thaisallad och en annan gång Laxtartar. Allt supergott! 
 
Restaurangen låg på en bakgata till en huvudgata som var full av olika restauranger. På en annan av bakgatorna hittade vi även ett mysigt creperi där jag åt en crepe med mörkchoklad till efterrätt på lördagen. 
 

Vårt fina hotellrum

Här har vi bott och snart är det dags att checka ut :( Ska åka till stranden en sista gång innan det är dags att flyga hem. Jag kommer verkligen sakna värmen! Igårkväll var det 25 grader vid 23.30 när vi gick hem från restaurangen.

Idag ska jag försöka åka inlines till stranden vilket blir eldprovet på denna sommarens åkning. Och uppvärmning inför morgondagens skridskoåkning.

Hemma väntar två söta ulliga saker som jag ska passa! Så det är inte bara tråkigt att åka hem!


Afterbeach mys

Sitter i en mysig korgfåtölj för två och läser och dricker rose. Var länge på stranden och solade och gick sedan inom Palma som var riktigt fint!

Skönt att ta det lugnt innan vi ska gå ut och äta ikväll.


Terassfrukost

Har precis ätit supergod frukost på hotellet i Palma och nu ska vi bege oss till stranden. Det är redan supervarmt i solen!


Packning pågår...

Packar till Palma, snart åker vi! Är inte framme förrän kl 24.00 inatt. Ska försöka blogga lite annars blir det när vi är hemma igen.


Godaste kanelbullen

Köpte den godaste kanelbullen på St Jakobs bageri i Lund! Helt mjuk, saftig och på gränsen till degig i mitten, precis som den ska vara!


Snyggaste kaffemaskinen

Vill ha denna supersnygga Nespressomaskin! Hoppas kunna få köpa den till det nya kontoret!


Berry Boost

Tips! Testa Salads & Smoothies nya säsongens smoothie Berry Boost, med päronjuice, jordgubbar, gojibär och mynta. Supergod!


Business & Running

Sprang på lunchen med Business & Running för andra gången. Varannan vecka ses man vid hörnet Slottsparken/Slottsbron och springer ca 4 eller 7 km tilsammans. De andra veckorna är det i Lund vid Ideon. Jag kan verkligen rekomendera detta! Så härligt att komma ut och skönt att ha tränat när man kommer hem. 
 
 

Från en borg till en annan

Igår hade vi en mingelkväll med jobbet som vi inledde med en företagspresentation på AF-borgen. Sedan gick vi vidare till Mat och Destillat. Det blev en mycket trevlig kväll!

Gick och hämtade min bil imorse som jag lämnat på plats. Mysigt med morgonpromenad!


Pilatesmorgon

Vaknade och bestämde mig för att göra pilates efter all träningsvärk sedan skridskoåkningen igår. Det mjukade upp lite men det stramar fortfarande. Ikväll har jag varit på mingel med jobbet i Lund så jag har inte hunnit träna mer. Men inför imorgon har jag planer.



Hotel Feliz

Nu har vi gått igenom alla hotel i Palma 1000 gånger och valde tillslut Hotel Feliz. Det kändes bra och jag hoppas att det ska bli bra. Det verkar vara ett jättemysigt hotel i alla fall! 
 
 
 
 

Isprinsessa

Jag har alltid drömt om att åka konståkning men det fanns inte i Kristianstad när jag var liten och så prioriterade jag ridning. Med efter jag flyttat till Lund byggde de en ny ishall i närheten av där jag bodde och startade konståkningsgrupper för vuxna. Så i tre terminer har jag gått på nybörjarkonståkning för vuxna. Det är jättekul men samtidigt är jag rädd för att ramla. Jag måste våga mer för att kunna utvecklas och bli bättre! Mitt mål denna säsongen är att ta mig vidare från nybörjargruppen till fortsättningsgruppen. Måste försöka att åka mer själv utöver träningen. Min pojkvän är såklart superduktig på att åka skridskor (fast hockey) men kan ändå fler konster än mig och undrar alltid vad jag egentligen lärt mig när vi åker tillsammans :) 
 

Guld och gröna skogar

Jobbade lite senare idag och hade helt glömt bort vad som väntade. Blev en supermysig måndagskväll! Till middag blev det supergod omelett med smörstekta kantareller och sallad. Kantarellerna var mycket goda och kom från Saxtorp som ställde ut på marknaden igår. Sedan var det dags för premiär... 
 

Café du Rasoir

Testade lunchen på Café du Rasoir idag, har inte varit där tidigare. God mat, men blev inte supermätt. Vi beställde in extra bröd. Tog en Chai Latte på vägen tillbaka till mitt mellis med tomater från Viken som jag köpte på marknaden igår.


Frukost på kontoret

Var på gymmet imorse och är fast besluten att hinna träna mer denna veckan även om den avslutas på Mallorca! Sitter själv på kontoret och jobbar samtidigt som jag äter frukost. Keso med hallon och knäcke med tonfiskpastej, vatten och Soyalatte.


RSS 2.0