Cluj

Igår kom jag till Cluj flygplats och blev hämtad och åkte till företaget där vi jobbar. Jag hade föreställt mig det värsta men det var mycket bättre än jag väntat! Naturen och bensinmackarna är finast, även företaget där vi jobbar är fint. I övrigt är det väldigt varierande och väldigt fattigt på många ställen.


Propellerplan

Efter strul med biljetterna på flygplatsen och intervaller genom säkerhetskontrollen och till flygplanet så kom vi tillslut fram till det lilla propellerplan som vi skulle åka med. Inte det bästa men hann jobba lite och fick god persikojuice!


Mellanlandning i Wien

Sitter på ett café i Wien och väntar på nästa flyg. So far so good! Men är inte framme än :) Har ätit scrambled ägg och en stor latte till mellis och är supermätt men det är ett tag tills jag får mat nästa gång.


Packning pågår

Har packat resväskan för imorgon ska jag flyga till Rumänien! Är på ett projekt där och ska jobba där tills på fredag då jag flyger hem igen. Ska bli jättespännande att få se ett nytt land och få känna sommarvärme då där är 29 grader varmt!


Morgongolf

Idag gick vi upp tidigt och spelade golf. Vi gick ut redan 08.07! Det är lyx att det bara tar 10 min att köra till golfbanan. Det gick inte så bra idag men det var jättefint väder och skönt att komma ut. Sedan träffade jag min moster på Vespa i Lund. Det var jättekul att ses och vi pratade massa! En härlig dag!


Snabbmat från Saluhallen

Köpte middag igår på Saluhallen i Lund, då jag var hungrig och inte orkade laga mat. Det blev en Videbergare till min pojkvän och fisksoppa till mig. Lite dåligt men skönt och vi tog istället för att lägga tid på att laga mat en promenad på väster och gick förbi vår gamla lägenhet och spanade på hus. Mysigt!


Vår

Nu börjar det äntligen bli vår i Lund på riktigt! Magnoliorna börjar blomma och träden har fått knoppar som börjar slå ut. Idag är det löpning som gäller efter jobbet och jag hoppas att det inte ska regna allt för mycket.


Kvällsgolf

Efter jobbet igår var jag och spelade 9 hål golf med min pojkvän och en kompis. Så fin kväll att vara ute i solnedgången. Det gick inte jättebra men jag spelade mest för att det var mysigt och skönt att komma ut. De är helt galna och vill spela varje dag, men idag måste jag fixa ett nytt pass och tänkte träna styrka.


Spinningmorgon

Jag började veckan med ett spinningpass på måndag morgon innan jobbet på mitt gamla gym Gerdahallen. Så härligt att komma igång och jag hade massa energi! Det blev frukost på tåget med banan och mandlar.


Frukost på sängen

Idag blev det mys och frukost på sängen men min pojkvän! Jag åt en rågsurdegsbulle med avokado och en skål med keso och turkisk yoghurt med blåbär och hallon. Jag hade även köpt en skvallertidning som vi låg och läste tillsammans! 
 

Morgonpromenad

Jag började dagen men en timmes morgonpromenade i solen! Det var strålande sol och massa vårtecken framförallt med allt små blå blommor som slagit ut och som finns överallt i Lund. Måste gå förbi UB snart där parken brukar vara hellt full av dem. Jag gick även förbi min grannes tidigare hus i kulturkvadranten som är supermysigt och gick sedan vidare och köpte med mig bullar hem från St Jakobs Stenugnsbageri.
 
 

Lyxfrukost

Lördagsfrukosten blev kesoplättar med jordgubbar och små surdegsknäcke med gravad, kallrökt lax. Det var supergott efter att har sprungit en runda i skogen och som uppladdning inför 18-hål golf. Plättarna har jag testat göra en gång innan och var lättare än jag mindes. Jag delade två ägg och vispade ägg vitorna hårt och blandade äggulorna med 1 msk fiberhusk, 1 liten pkt keso och lite salt och blandade sedan försiktigt i äggvitorna och stekte små plättar i kokosolja. Lätt som en plätt! 
 

Råbytorp Gårdsbutik

På lördagsförmidagen på väg hem från Skrylle körde jag inom Råbytorp Gårdsbutik för att lyxa till det med massa god frukt och grönaker. Shoppade loss och köpte rödlök, tomat, avokado, annanas, kiwi, satsumas, passionsfrukt, jordgubbar, blåbär, blodapelsin, getost, pumpakärnor, valnötter och pinjenötter. Så gott! 
 

Skrylleloppet

Igår körde jag till Skrylle för att springa en runda och mitt inför uppladdningen inför Skrylleloppet som de arrangerade. Synd att jag missat det då det hade varit en bra möjlighet att testa på att tävla på bra underlag och på min hemmabana. Men kanske tur ändå då jag slarvat med sjukgymnastiken och börjar känna av min skada i ljumsken igen efter helgens träning. Jag hann dock springa en runda innan loppet började och peppad av atmosfären så sprang jag 7 km rundan, vilket tog 45 min och är det längsta jag klarat springa hitintills. 10 min längre än mitt sista löppass från mitt PT-träningsschema. Så superbra att det går bra at öka! Det var lite kyligt i början men sol och jättefint i skogen även om träden inte börjat slå ut ännu. Hittade en bild från naturskyddsföreningens hemsida från Skrylle som beskriver hur fint det var. 
 

Mason Pearson

Jag har länge velat ha en Mason Pearson hair brush, men har inte hittat någon som säljer det och tänkte vänta tills jag var i London med att köpa det. Men i veckan sprang jag inom en frisörsalång som sålde dem! Det blev ett impulsköp men jag är jättenöjd!


Utflykt

I onsdags efter jobbet var det superfint väder så vi bestämde oss för att åka inlines. Då det inte finns så många bra vägar vid oss så valde vi att köra till Bjärred. När vi kom dit gick vi ut på bryggan och åt på restaurangen innan vi körde tillbaka. Det gick bra och var fantastiskt att vara ute nästan hela kvällen! Totalt åkte vi 3 mil på nästan exakt tre timmar. Bra träning men idag har jag varit lite stel och mattare än vanligt men klarade ändå av ett styrkepass utan problem!


Hårband

Var precis ute på en kort löptur då jag känner mig bättre och förkylningen förhoppningsvis gick över och aldrig bröt ut. Det kändes bra och jag hoppas att jag är bra imorgon också så jag kan fortsätta och träna och köra ett styrkepass.

Det var varmt ute även om det drog in lite mörka moln, så idag var det första löpturen utan mössa eller pannband! Kunde äntligen ha ett av mina hårband från Nike som funkar jättebra till hästsvans! Köpte tre stycken på rea i vintras, ett klipp!



Lunds Akademiska GK

Idag har jag spelat årets första golfrunda! Det var så fint väder så jag och min pojkvän körde först till Åkarp och slog lite bollar och sedan körde vi vidare till Lunds Akademiska GK där vi bokat tid för provspel. Vi har bestämt oss för att byta klubb från Rommeleåsen då den ligger så långt bort för att hinna spela mer. Så idag testspelade vi Lunds som var supermysig! Alla vi träffade var så trevliga så jag tror att vi kommer trivas bra där! Så nu måste vi bli medlemmar så vi kan spela snart igen!

Var ute i 7 timmar totalt idag, vilket var jätteskönt! Även bra att gå ca 1 mil då jag blivit lite förkyld och inte vågar träna. Har också klarat att äta nyttigt, åt en sill och äggmacka innan vi gick ut och sedan i pausen blev det en halv pannkaka från igår, ett äpple och några nötter och en kaffe. Ska satsa på bra golfmellis i år (brukar mest tyvärr bli glass och choklad), funderar på att göra egna powerbars eller powermuffins. Jag blir så hungrig av att spela och tappar all koncentration då. Behöver den för att bli bättre! Öppnade med par på första hålet! men strök sedan flera hål och slutade på 23p. Är pepp på revansch!


Kokos

Igår testade jag äntligen att steka pannkakor i min nya kokosolja. Det blev supergott och det blir snart en kall pannkaka till frukost! Jag gjorde även nya proteinbollar som jag rullade i kokos som jag ska ha som mellis på jobbet nästa vecka.


Hund

Jag och min pojkvän vill så gärna ha en hund! Vi älskar hundar, men tyvärr har vi inte den tiden och de förutsättningar som krävs just nu. Så vi får nöja oss tillsvidare med att låna andras hundar och läsa på om vilken ras vi vill ha. Inte det lättaste! Såg den här söta hundkorgen och matskålen på Royal Copenhagens butik i Köpenhamn när vi var där i påsk. Vill ha!


STURE

Åt lunch igår med min chef och testade STRUE som ligger på Adelgatan i Malmö nära vårt kontor. Gick förbi för ett tag sedan och hörde sedan av en kompis att den skulle vara bra. När jag googlade såg jag att det var en av Vendels restauranger och de ska vara bra (har dock inte testat någon ännu men det står på min todo-lista). Så nöjd och så bra var det! Maten var fantastisk och då åt jag ändå dagens lunch som var karré, vilket inte brukar vara det godaste jag vet. Supermysigt och personligt kändes det, vill gå dit efter jobbet en dag med min pojkvän för lite vardagslyx och testa deras långkok, eller ett glas cava och deras löjrom och sedan deras nyponsoppa till efterrätt. Perfekt ställe för en lyxig vardagsmiddag och sitta och prata och filosofera.
 
 

Ge Blod

Jag började dagen med att promenera upp till sjukhuset och ge blod innan jobbet. Det gick bra och mitt blodvärde var på topp. Fick en fin väska som jag packade ned alla mina saker som jag släpade på. Bli blodigare du också registrera dig idag!


Boktips

Fyndade på denna bok på bokrean för ett tag sedan, som jag nu börjat läsa. Jag har inte kommit så långt men ryker redan den är intressant och bra skriven! Planerar att sedan köpa hans senaste bok med ledarskapsråd. Ska försöka läsa mer framöver, det är både lärorikt och avkopplande!


Ny favvoträningströja

Hittade min nya favorit träningströja från H&M i en ny färg när vi var på en lite shoppingtur på stan i helgen. Så nu har jag den både i vitt och i grått. Ligger och tar igen mig efter ett styrke-Tabata pass. Från att ha haft en dålig dag på jobbet då jag var helt ensam på kontoret vilket resulterade i depp, godis och allt för många biscotti, så känns nu allt mycket bättre!


Kvällsåkning

Ikväll efter jobbet var det så fint väder att jag och min pojkvän tog en premiärtur på inlines. I en knapp timme körde vi runt i södra Lund. Så mysigt men lite långsammare och vingligare än vanligt var det. Mitt mål i sommar är att kunna åka ut till Bjärred och Lomma.


Söndagslyx

Avslutade helgen med en lyxig avokadoglass toppad med färska hallon och mörk choklad. Glassen görs genom att mixa 1 avokado, 125g frusen mango, 1dl kesella, lite pressad lime och flytande honung. Det blev 2 portioner så har en kvar i frysen. Gott!


Stenshuvud

Efter Christinehofs slott körde vi vidare till Kivik och Stenshuvud. Det var länge sedan jag var där. Trots all snö, is och lera tog vi oss upp till toppen och tittade på utsikten. Även om det inte är så högt så ser man väldigt långt då allt är så platt. Efter Stenshuvud var vi hungriga och chansade och körde till restaurangen Friden vid vägs ände. Det var fullt men vi hade tur med att det var strålande sol så vi kunde sitta ute med Esko. Vi åt deras pizzor som var goda och det var ett supermysigt ställe!


Christinehofs slott

Förra helgen var jag och min pojkvän på utflykt på Österlen på söndagen. Det var så mysigt och en helt fantasktisk dag där vi inte hade planerat något men allt föll på plats perfekt. Vi började med ett stopp hos min pojkväns föräldrar och de föreslog att vi skulle ta med oss deras hund, vilket vi gjorde. Det var strålande sol och först körde vi inom Christinehofs slott och gick en prommenad på ca 4 km i skogen och över deras våtmarker. Dock var det fullt med snö iskogen, men vi pulsade på. Sedan fick Esko (hunden) mat medan vi satte oss på en bänk i solen vid slottet och drack lite vatten. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Golfpremiär!

Igår var det äntligen dags för golfprmiär! Och som jag har längtat!!! Vi spelade inte men körde ut till Åkarp och slog några hinkar på ranchen. Det gick bättre än jag trodde! Drivarna satt men i övrigt missade jag ca 50% av slagen men satte de andra 50% bra, så med lite övning är jag tillbaka igen. Nu är det bara att vänta på att gräset ska bli grönt så att det går att spela igen. Vill ut och slå mer idag men först är planen att köra ut till skogen för nästa premiär! 
 
 

Mys på M.E.A.T

Sitter och gosar i solen på vårt bästa ställe! Började dagen med ett styrkepass hemma medan min pojkvän var på gymmet. Åt sedan en god grötfrukost och tog nu en kaffe i solen medan min pojkvän käkade lunch. Vi är helt galna i denna uteserveringen och var här senast igår och satt ute och åt middag. Då var det dock betydligt kallare och ingen sol. Strax kommer våra vänner och ska käka så vi sitter här ett tag till, härligt!


Loppisfynd

Söta små assietter som jag fyndade i påsk. Jag och min syster hälsade på vår moster och vi åkte ut till ett en liten butik utanför Kristianstad som sålde antik och kuriosa och hade 50% rabatt. 18 st för 100 kr blev det.


PT-vecka 3

Idag tränade jag det sista passet med styrka i form av tabata intervaller, av min tredje PT-vecka! Det blev 4 pass enligt plan, men tyvärr inget bonuspass i och med påskens utflykter. Däremot blev det en del vandring i skogen! Det känns ännu bättre både styrkemässigt och konditionsmässigt, jag märker mer skillnad och resultat än jag förväntade. Det känns inte som att det är svårt att hinna med träningen, kanske då jag tränar hemma och springer vilket är lätt tillgängligt. Är pepp inför den sista veckan och kommer försöka öka fokus ytterligare både på kost och träning! Var nyss och storhandlade mat till veckans matådor och middagar.
 
Måste också tipsa om min nya träningströja från H&M som jag testade idag och som var jätte skön att träna i. Den är tunn och luftig med army mönster i grått, perfekt om man gillar långärmat då det är varmt. 
 

Glad Påsk!

Hoppas att ni haft en Glad Påsk! Jag tog en oplanerad blogg paus men är nu tillbaka. Det har varit en lugn och skön påsk med utflykter och tid med alla nära och kära. Det känns ändå bra att vara tillbaka i vardagen igen och jag känner att jag har fått ny energi! Hoppas att den håller i sig! Har fortfarande påskfint, fick en så fin blomma av min farmor och farfar när de var på besök och själv har jag köpt grenar av körsbär där jag hängt mina fina påskägg som jag köpt från Royal Copenhagen. Bilderna har jag lånat av min syster Lovisa, så fina! 
 
 
 

RSS 2.0