Frukost boost!

De hade öppnat caféet på gymmet tidigare, så jag köpte en smoothie på väg hem till (andra) frukost! Åt även finnkrisp med tonfiskpastej och fyllde på med massa vatten. Innan passet åt jag lite Yoggi med jordgubbar i sängen innan jag gick upp. Har fått order om att äta innan jag kör ett hårdare löppass på morgonen. Laddad inför dagen! 


Grymt morgonpass!

Var på gymmet kl 7 och körde ett grymt tröskelpass med min nya "tränare" på löpband. 3x10min med ökning i varje. Sista 10 min var så jobbiga, men gav inte upp! Perfekt start på dagen! Det är så kul att springa med någon och ser fram emot nästa pass! 


Tisdagens outfit

Igår hade jag på mig en outfit från förra vintern som jag såg när jag letade igenom mina bilder. Men idag har jag ingen aning vad jag ska ha på mig... Längtar tills det är lite kallare så jag kan ha min vinterkappa, snart dags! 


Tacolito

Sprang på en kille för några veckor sedan som jag jobbat med tidigate under studenttiden i Lund. Han höll på att bygga upp en restaurang i Malmö som nu har öppnat. Den heter Tacolito och serverar mexicansk mat. Jag och några av mina kollegor var där idag och testade det. Jag åt en burrito med pulled pork och tog en mexicansk läsk med smak av lime, super gott! Så coolt att följa sin dröm och starta ett eget företag!
 
 

Paket

Idag fick vi leverans av datorskärmar till kontoret som jag beställt. Ska packa upp dem innan jag går hem. De ska kunna höja effektiviteten med 30%! Måste testa om det stämmer, dock står de längst in där jag inte brukar sitta då vi annars ha clean desk policy. 


Måndagens outfit

Idag vaknade jag extra tidigt då jag glömt ställa om min wake-up light lampa. Var tidigt på jobbet och kom ihåg att köpa kaffe på vägen som var slut. Det är så skönt att vakna i tid på måndag morgon och ha ordning och reda och slippa stressa! Tog fram en ullig kjol som jag lagt undan bland vinterkläderna. Superskön och mysig, perfekt en stormig dag som denna! 


Söndagsstädning

Vaknade tidigt av att klockan bara var 8 och inte 9. Sedan började jag rensa och städa alla skåp och lådor. Köpte ett inlägg med fack till skrivbordslådan igår och hoppas på bättre ordning framöver. Så skönt att ha ordning och reda i lägenheten! Ska även städa lägenheten också. Men det är inte klart än...



Garm

Dagen har spenderats hos min pojkväns föräldrar och på IKEA. Men mest blev det bus och promenad med deras schäfer Esko och "lilla" Garm som är min pojkväns brors valp. Han är så busig och följde efter mig överallt. Han är bara 4 månader men redan ganska stor. Han är en Broholmer och kommer bli mycket större! 




Min senaste läsning

Dessa böckerna läser jag just nu. Förutom Denise Rudbergs senaste bok som jag sträckläste, läser jag de tre andra lite då och då parallellt. Oftast läser jag några sidor på kvällen för att rensa tankarna innan jag somnar. Det är kul att variera men jag måste bli bättre på att läsa ut böcker. Ska försöka läsa ut "Än finns det hopp" i helgen, en bok som är skriven av en läkare i Lund och beskriver polioepedemin i Sverige. Intressant men inte så fängslande. Ska låna ut den till min granne sen som är en litteraturexpert. Ska bli intressant att höra vad hon tycker! 


Sovrummet

Denna helgen blir lugn och kommer innehålla träning, städning och jobb för min del. Vill få undan saker på min todo-lista som börjar bli lång och nästa helg ska vi iväg och hinner inte fixa något. Ser fram emot att vara hemma och trivs så bra i vår fina lägenhet! Här är bilder på sovrummet som jag tog inför beställningen av gardinerna. Det sista som saknas är en filt till min stol och en tavla ovanför. Det ska fixas! 




Statusmöte

Idag är det fredag igen och dags för statusmöte i mitt projekt. Vi sitter i ett rum med krokar som inte går att hänga sig på och en superfin utsikt över Lund! Gick upp tidigt och jobbar hemma nu på morgonen i myskläder med en kopp te. Sen väntar fler möten innan arbetsdagen avslutas med Halloween AW! 


Morgonkaffe

Idag är det en lång dag och jag började tidigt för att hinna med allt. Så det fick bli en Soyalatte till frukost för att lyxa till det. Har tre timmar kvar nu att få klart allt och sedan en utbildning som är till kl 21.00 ikväll innan det är dags att bege sig hem. 


Vigelandsparken

Dagen efter mitt halvmaraton när jag vakande upp i Oslo begav jag mig ut på en långprommenad på 1,5 h till Vigelandsparken. Tycker om att gå dit och mins när jag var liten och var där med min mamma och gick runt och tittade på stenstatyerna. Parken är då fin året om! I vintras var jag där med min pojkvän när han var uppe i Oslo och hälsade på. Då var den helt snötäckt medan allt senast fortfarande var grönt. Nu hänger jag i Lunds parker och naturen skiftar i höstens alla färger och det är så mysigt att springa runt bland alla löv. 
 
 

Leave the World Behind

Lyssnar på låten Leave the World Behind på repeat. Den är så fin och jag gillar reklamen. Mina kollegor som var kvar i Rumänien har gjort en kopia på reklamen som visades på vår kräftskiva. Fick filmen igår och såg den igen och fick tillbaka massa minnen. Perfekt låt att lyssna på när man springer eller reser!
 
 

Blommor

I helgen fick jag dessa fina vita liljorna av min pojkvän. En fin överraskning när vi kom hem från stan, där vi möttes och åt lunch på Les Halles. Det är så skönt att ha städat och fina blommor hemma! Försöker göra allt för att hålla i ordning det nu i veckan vilket inte är det lättaste. 


Leopold

Idag fick jag hälsa på min lille kusin för första gången! Han var så liten och söt! Jag fick hålla honom och det var så mysigt! Hade med mig en present till honom och en till min moster som fyllt år. Jag längtar redan tills jag får träffa honom igen och gå på barnvaktsprommenader och vara barnvakt. 


Kvällslöpning

Igår var jag ute och sprang 5 km även om det var mörkt. Börjar vänja mig nu och har reflexer för att synas. Det var milt i luften och inte alls så kallt som förra veckan även om det var blött. Så skönt när man väl kommit ut även om soffan lockar. Efter löpningen körde jag styrka och sedan var det dags för konståkning! 
 


Veckans träning

Förra veckan ökade jag löpningen till totalt 37 km och körde första långpasser på länge och fick in ett riktigt jobbigt intervallpass. Jag åkte även konståkning 2 pass. Jag är supernöjd och laddar inför denna veckan då jag kommer öka både löpningen och konståkningen ytterligare. 
 
Måndag: Löpning 9 km 
Tisdag: Löpning 5 km + Styrka
Onsdag: Konståkning 
Torsdag: Vila 
Fredag: Löpning 9,5 km (Intervaller 6x800m)
Lördag: Vila
Söndag: Konståkning, Löpning 14 km 
 

Solsidan premiär

Igår var det premiär för Solsidan igen! Tycker det är så kul men tyvärr alldeles för kort. Vi gick över till våra vänner och såg det ihop. De hade gjort en avancerad halloweenpumpa och bjöd på massa gott snacks! En supermysig kväll! 
 

Skåneleden

För två helger sedan gick vi Skåneleden. Vi utgick från Dalby och gick till Harlösa, vilket är ca 13 km. Skåneleden går längs med det gamla järnvägsspåret förbi Torna Hällestad och över Revingefältet. Där stannade vi vid Krankesjön och åt supergoda mackor som vi köpt på Dalby Stenugnsbageri. Jag åt en rödbetsbulle som var fylld med getost, valnötter, äpple och honung. Kan verkligen rekommendera att åka dit och fika eller äta lunch. De har även dagens soppa och de godaste bullarna och kakorna! 

Teckenspråkskurs

För några helger sedan gick jag en teckenspråkskurs i Lund för anhöriga. Min mormor och morfar är båda döva och jag vill gärna lära mig språket. Det var två intensiva dagar och i November hålls en fortsättningskurs. Det är så kul att lära sig något nytt! Kursen hölls på St Lars som är det gamla psykiatriområdet där de nu håller på att restaurera de gamla fina byggnaderna. De ligger i en fin park med massa ekorrar där jag fick syn på en av dem. 



Hästar

Jag älskar hästar! Har ridit sedan jag var liten och drömmer fortfarande om en egen häst. Är på jakt efter en tapet till en tavla och hittade den här tapeten från Sandberg på House of Palladium, en ny inredningsbutik i Lund. Ska bara övertala min pojkvän att det är den rätta! 

Matinspiration

Denna veckan har jag lagat mat och ätit matlåda 2 dagar. Det är ovanligt för att vara mig! Oftast är det mycket godare och nyttigare än all restaurangmat som jag börjar bli trött på. Nu när det är höst är jag främst sugen på varma grytor och soppor. Idag lagade jag morotssoppa med fetaost som var supergod! Perfekt som matlåda och att frysa in. Köpte även Elle Mat & Vin för att samla ytterligare inspiration! 

Intervallpass

Igår morse sprang jag ett intervallpass på Lunds Centrala IP med två andra löpare, varav en var erfaren och agerade som tränare. Vi körde först uppvärmning med olika teknikövningar och sedan 6x800m intervaller. Jag höll samma tempo som jag innan sprungit på 200m intervaller. Det som inte var bra var min andning som pep och de trodde jag hade ansträngningsastma. Så det måste jag kolla upp nästa vecka. Det var jobbigt men så kul att springa med andra. Jag hoppas att jag kan få hänga med på fler pass!  
 

Min lille kusin

Jag har fått en liten kusin! Han föddes igår den 17 oktober och är så söt. Är så stolt över min moster och morbror som kommer att bli fantastiska föräldrar och är så glad för deras skull! Jag längtar tills jag får träffa dem och gosa med honom!
 

Rådjursmeny

Igårkväll var vi och våra vänner på Les Halles och åt deras Rådjursmeny som de hade som tema två kvällar. Det var fantasktiskt gott! Det som var mest övveraskande var osttallriken där alla tre ostarna var mycket goda. Tidigare har jag haft svårt just för fina ostar, så nu måste jag testa vidare. Så imorgon ska vi till Saluhallen och köpa vin på småflaskor och lite olika ostar att testa till. Gott!
 
Bilden är tagen från deras hemsida. 

Kungligt besök

För några veckor sedan kom Viktoria och Daniel till Stortorget på besök. Tyvärr inte till vårt kontor men jag hann se en skymt av dem innan de försvann in i byggnaden. Kul överraskning! 

Kvällsjobb

Satt hemma igår kväll och tidigt imorse och jobbade. Räknade på kostnader vilket var skönt att göra i lugn och ro. Var effektiv och fick mycket gjort, en perfekt start på dagen! Är på väg till jobbet nu och hoppas jag är lika effektiv där. Igår var mest kaos och jag behöver struktur för att kunna koncentrera mig. 

Comeback som Isprinsessa

Nu har konståkningen börjat för säsongen! Jag har fått en ny tränare som är jättebra och har bestämt mig för att lära mig åka och sluta vara så mesig. Ska gå på måndagar också och försöka åka på helgen. Så jag kan utveckla min åkning och komma ikapp de andra i gruppen! Idag började vi öva vändningar på två och ett ben, så svårt! 


Marathon.se

Jag har kommit igång med löpningen igen efter Oslo Marathon. Först vilade jag en vecka och köpte sedan ett nytt träningsprogram från marathon.se. 10 veckors höstträning för de som springer milen på 45-50 min. Jobbigt men kul att hålla igång löpningen även om det blir mörkare och kallare. Denna veckan blir det 37 km och första långpasset igen på över milen på 14 km. Jag känner mig lite tröttare och ska försöka hinna gymma lite mer. Kanske redan ikväll om jag hinner. Min tröja från maratonet får nu duga som undertröja och pepp! 

Systermys

Igårkväll kom min syster över för att titta på Downton Abbey som vi följer. Så mysigt att ses och prata om vad som hänt i veckan och fika. Jag köpte macarons som var supergoda! Blev även medbjuden på löpträning på fredagmorgon. Spännande att få lära sig mer om löpteknik och att få veta hur jag springer! Vi skulle köra intervaller, kul att springa med andra och inte titta på klockan.


Frukostfadder

Idag på stationen på väg till jobbet blev jag bjuden på kaffe av Statsmissionen. De gjorde reklam om att bli Frukostfadder. Om man sms:ar "frukostfadder" till 72980 så skänker man 25 kr till frukost åt hemlösa människor. Så fint! Jag är nu en Frukostfadder och har skänkt en frukost idag! 



Wake-up light

Jag jagar mörkret med min wake-up light lampa på morgnarna, vilket gör det lättare att stiga upp. Kan rekommendera den! Har dock inget ljud på utan ställer mobilen som vanligt. 

Nu såg jag också att det äntligen går att ändra storlek på bilderna så jag kan blogga från mobilen igen. 




Torekov

För två veckor sedan var jag på Torekov hotell med en grupp på mitt jobb. Det var mysigt med SPA, middag och konferens. På morgonen tog jag en löptur längs med ängarna vid havet. Det var superfint och sagolikt! Vägen längs med havet är även en del av Skåneleden och kjag kan verkligen rekommendera att gå från Torekov längs med kusten söder ut! Fick ett erbjudande så jag planerar att åka tillbaka med min pojkvän! 
 
 
 
 

Vinterns låt

Vinterns låt! Detta bandet spelade grym soulmusik på vår sommarfest! Jag googlade på dem och hittade denna låt som de släppte förra vintern. Den är så mysig och kommer gå på repeat i mina lurar hela vintern!




Konsultprinsessan 2.0

I helgen kom min syster och hälsade på och hjälpte mig att uppdatera bloggen. Den ännu mycket finare och min visionboard fick pryda bloggen som header. Har bara haft fullt upp i veckan och inte hunnit blogga. Ikväll ska jag försöka hinna, har bara träning planerat, betala räkningar och googla på vinterns resa. Så lite bloggande hinns nog också med! 




RSS 2.0