Det perfekta löpsteget

Har nu ätit en sen men god frukost och läser i Det perfekta löpsteget som jag fick i present av min mellan lillasyster och hennes pojkvän. Intressant och bra bok om löpteknik, som är något jag måste förbättra om jag ska klara mitt mål och viktigast av allt hålla mig skadefri! 
 

Cirkelträning

Jag tog sovmorgon till kl 8 och låg sedan kvar i sängen till kl 10 och googlade på resor. Därefter gick jag upp och körde veckans pass med cirkelträning! Det var jobbigt men skönt att träna och känna att man blivit starkare. Klarade 15 st armhävningar på tårna vilket är mycket bättre än knappa 5 st som jag klarade första veckan! 
 
Tog ner mina träningsshorts från vår och sommarkläderna, och tränade i ett par svarta shorts och en svart träningströja från H&M, mina älskade kompressionstrumpor från Falke och ett par inomhusträningsskor från Nike.
 
 
 

Alice i underlandet

Igår var jag på Kinos livesändning av baletten Alice i underlandet från Royal Opera House in London. Det var den första balett som jag sett och jag tyckte att den var bra! Ett smart koncept att sända det live så att fler kan ta del av det, men jag är ändå övertygad om att den hade varit bättre live på plats i London. Ser fram emot att se fler baletter och även opera! 
 
 
 
 

Resekit

Fyndade ett norskt resekit på H&M, som jag inte kunde låta bli att köpa. Det är så sött och jag gick runt i det igår morse och längtade efter att ge mig iväg på en resa! Förra påsken var vi i Barcelona men i år ska vi bara troligen till Köpenhamn. Men jag funderar på att kanske boka en resa senare i maj, vet bara inte vart...


Söndagsutflykt

I söndags var jag på utflykt med min syster och hennes pojkvän. Först körde vi till Vismarlövs väv- och bagarstuga, där jag var förra söndagen med min pojkvän på överaskningsfrukost, och åt den goda frukost buffén med deras hembakta bröd och goda pålägg! Det var så mysigt och vi var där först av alla men hade tur att vi fick plats för när vi gick var det helt fullt så ett tips är att boka om ni ska dit. Idag ska vi faktiskt dit igen på lunch och äta deras ärtsoppebuffé och pankakor! 
 
Sedan körde vi vidare till Torups Slott och bokskogen. Först gick vi en runda i skogen där stigarna fortfarande var täckta med snö och sedan gick vi runt slottet! Det var en jättefin start på dagen! 
 
Bilderna har jag lånat från min systersblogg och fler hittar ni här på hennes blogg! 
 
 
 

Nya kuddar

Igår fyndade jag två nya kuddar till sängen, som var på halva priset på Ylvas interiör. De passade perfekt till våra örngott på extrakuddarna! Nu vill jag dock bara köpa ännu fler...


Löpning

Längtar efter att ta på mig löparskorna och ge mig ut i skogen! Väntar på att snön ska smälta och hoppas på premiär nu i påsk! Igår var jag ute och sprang ett extra löppass på min andra PT vecka, som resulterade i totalt 4 pass! Jag känner att träningen har gett resultat, är både snabbare och starkare!

Igårkväll fick jag mitt nya schema för de två kommande veckorna som innehåller mer löpning och tuffare styrkeövningar. Är taggad på utmaningen! Funderar över vilket pass jag ska börja med.. Så pepp!


Mellis

Gott med mellis! Behöver det om jag ska hålla mig borta från påskgodiset! Det blir påskhelgens utmaning att fortsätta med mellis och äta regelbundet!


St Lars

Igår eftermiddag gick jag och min pojkvän en prommenad på St Lars området i Lund. Det var så fint och soligt väder och skönt att komma ut och gå en runda innan middagen. När vi gick längs med en å så såg vi en ett litet sött djur på andra sidan som följde oss en bit längs ån. Jag tror, efter att ha googlat på bilder att det var en liten mink. Den var verkligen så fin och jag mins inte att jag sett en vild mink innan!
 
Det är så fint på St Lars och byggnaderna är trots sin historia som mentalsjukhus väldigt fina. Det tråkiga är att de ny står och förfaller och används till dagis och lite andra olika typer av verksamheter. Jag tycker att man borde göra om området till bostäder med fina lägenheter och renovera upp husen och bevara deras stil utvändigt. Likt som man gjort i Ystad med regementet, som har blivit jättefint! Detta är också ett jättefint område som borde tas till vara på bättre. 
 
 

Makaronigratäng

Idag lagade jag makaronigratäng till middag, utifrån ett recept som stod på kartongen till fullkornsmakaronerna som jag köpt. Åt den med rivna morötter och kvarg blandat med lite chilisås. Gott och matlådor fixade till veckan!


Morgonträning

Efter en deppig dag på jobbet igår som avslutades med allt för mycket mat på Wasabi, valde jag att ta mig i kragen idag och boosta helgen med träning, nyttig mat och fix med lägenheten i helgen. Jag vaknade redan 07.25  efter att jag somnat om flera gånger och var utvilad. Solen lyste så jag gick upp och tog en kort prommenad i Stadsparken och joggade sedan tillbaka som uppvärmning till mitt styrkepass (Pass 2) för den andra PT-veckan. Det var jobbigt men gav en bra start på dagen! Jag känner att jag börjar bli starkare och har bättre kontroll, men det är en bit kvar. 
 
Passet avslutades med en välförtjänt god grötfrukost, men min favorit grötblandning från Olof Viktors, toppad men frusna lingon, kokos och soyamjölk. Så gott! Till frukosten läste jag Runner´s World som jag köpte på lunchen igår som är en av de få tidningarna som jag verkligen läst från början till slut. Som nybörjarlöpare innehöll den massa intressanta reportage och information! 
 

Avvänjning av stadsbuss

Min PT poängterade vikten av vardagsmotion och jag insåg att knappt hade någon alls. Sedan jag började pendla till Oslo blev jag beroende av stadsbussarna i Lund. Det kändes helt plötsligt som att det var för långt att gå hemifrån mig till tågstationen. Nu är jag på avvänjning och har i över en veckas tid klarar av att gå till och från stationen varje dag oavsett väder. Har klarat både storm och snö! Det tar ca 15-20 min och jag ser nu fram emot mina dagliga promenader!


Snöigt Malmö

Det är förhoppningsvis den sista snön som infinner sig! Även om jag är helt inställd på vår får man försöka passa på att njuta av snön ändå. Imorse på väg till jobbet såg jag en golden retriver som lycklig rullade sig i snön, på väg till lunch restaurangen roade sig min chef med att kasta en snöboll på min kollega och ikväll tänkte jag göra ett försök att ge mig ut och springa i snön!


Konsultprinsessan 2.0

Av min yngsta lillasyster fick jag version 2.0 av min blogg! Försökte för ett tag sedan uppdatera designen själv med det visade sig vara svårare än jag trodde. Hon har även precis fått ett jobb i Lund så när hon har börjat ska vi ses en kväll och då bjuder hon även mig på macarons! Så gott!

Alla mina tre lillasystrar bloggar sedan länge och det var det som tillslut gjorde att även jag började blogga.


Utflykt

I födelsedagspresent av min äldsta lillasyster fick jag det här fina presentkortet på en utflykt till Kullabyggden. Har knappt varit där och det ska bli jättekul att åka dit på en roadtrip och upptäcka området! Det får bli lite mer vår först! Längtar så mycket!


Garmin Forerunner 210

När jag bestämde mig för att springa en halvmara valde jag att investera i en löparklocka. Idag testade jag den för tredje gången och jag är nöjd och tycker att den fungerar bra! Det jag främst var ute efter var pulsmätaren, hastigheten och en bra GPS. Hitintills har jag bara sprungit i Lund men den har fungerat bra! Hoppas det går lika bra i skogen!

Igår körde jag ett extra löppass och idag det tredje passet med tabata intervaller. Kul men jobbigt och misstänker att jag kommer känna det imorgon!




Födelsedagskalas

Idag har min familj och min farmor och farfar varit på kalas hos mig då jag och min syster fyllt/fyller år. Det blev paket öppning, även min farfar som fyller år i veckan fick paket. Sedan åt vi middag med focaccia som min systers pojkvän bakat, kycklinggryta med pressad potatis och vårprimörer som sedan avslutades med två tårtor från Gateau, en chocklad och en cheescake lime! 
 
Jag fick fina presenter och det var kul att träffa alla igen och ser fram emot att träffa de flesta igen i Påsk! 
 
Presenter till min syster och farfar
 

Överraskningsfrukost

Idag tog min söta pojkvän med mig på en överraskningsfrukost till ett nytt mysigt litet ställe ute på landet en bit utanför Lund, Vismarlövs Café & Bagarstuga. Det var hur mysigt som helst med massa gamla möbler och porslin och genuin och supergod frukost med hemlagat bröd från deras gårdsbageri och massa gott pålägg! De har även sopp- och kakbuffé som jag vill testa, framförallt ärtsoppan på torsdagar...
 
 
 
 
 

Fredagsmiddag

Innan i veckan var jag på Saluhallen i Lund och köpte två kyckling filéer från Bjärefågel när jag stod och väntade på min tur i fiskdisken. Lagade dem till fredagsmiddag igår tillsammans med rotfrukter i ugn toppade med fetaost. Det blev supergott! Kycklingen var verkligen saftig och godare än vanligt! 
 
 

Pass 2

I torsdagskväll belv det redan pass 2 då jag var så pepp! Pass 2 har fokus på styrka med övningar som jag kan göra hemma, så jag har fixat ett eget litet hemma gym där jag gör mina stryrkeövningar. Det gick bra men det var mycket jobbigare än jag trodde och jag är inte i samma form som innan. Men det är bara att kämpa på! 
 

Ny putter

I födelsedagspresent av min söta pojkvän fick jag en ny putter! Så igår var vi på Dormy och provade ut och jag hittade denna puttern från Wilson som jag fick med mig hem. Jag ska verkligen satsa mer på puttning i år! Har egentligen aldrig riktigt lärt mig det, i alla fall inte på rätt sätt. Ska ta en kurs i det på Lunds Akademiska som blir vår nya bana i år. Jag hoppas verkligen att detta blir ett bra golf år och tänker hänga en hel del på golfbanan i år! 
 

Uteserverings Premiär

Sitter på Koi:s uteservering som har premiär och äter lunch. Den är inte helt klar men brännarna är på så det är tillräckligt varmt. Skönt med frisk luft och solen lyser. Vårkänsla!


Mini-weekend i Ystad

En liten sen uppdatering från vår mysiga mini-weekend i helgen då vi firade min födelsedag! Det var full storm hela helgen så det var mysigt att komma bort och hitta på saker innomhus. Tyvärr fick jag inte tagit några bilder, så lånar från ställenas hemsidor. Vi körde ner på lördagen och åkte direkt till Kafferosteriet som är en ny favorit på Österlen (om det nu ligger innanför gränserna). De hade nya ägare och premiäröppning, pizzorna var nästan lika goda och vi testade en med svamp och även deras pulled-pork som vi delade på.
 
 
 
Sedan körde vi vidare till den lilla mysiga bion i Ystad och såg "Du gör mig galen" som vi båda för ovanlihetensskull tyckte var bra! I Ystad bodde vi över i min pojkvänsföräldrars sommarstuga där vi tidigare bodde en period då vi letade lägenhet. Mysigt men rätt kallt!
 
På söndagen prommenerade vi till Ystad Saltsjöbad och testade deras nya SPA upplevelse "The Creek Experience". Det var helt fantastiskt! Vi fick börja men fotbad och ansiktsmask och sedan var det olika bastu, pool, hammam, lerinpakning och slutligen regnskog. Det tog ca 2 timmar och var jätteskönt. När vi var klara i SPA:et gick vi till restaurangen och åt bruchen som är supergod! Vi satt vid fönstret och hade utsikt ut över havet som stormade med massa vågor. På vägen tillbaka till stugan trotsade vi stormen och gick en bit längs strandprommenaden hem (mestadels baklänges i extrem motvind). Vi gick även förbi våra fovorit villor i Sandskogen och gjorde pakter om att vi skulle köpa dem någon gång i livet och busade...    
       
 
 
 
 
 

Första träningspasset

Idag var det dags för första träningspasset enligt mitt nya träningsupplägg! Jag pälsade på mig mina varmaste löparkläder och begav mig ut till parken. Det var en helt fantastisk känsla när jag väl kom ut, jag log mitt största leende de första 100 meterna. Det var fint att springa i solnedgång och snöfall och det var fler är jag som löptränade där. 
 
Om jag inte fått detta träningsupplägget att följa hade jag antagligen inte gett mig ut utan suttit inne hela kvällen och gjort något annat. Men att ge mig ut var lätt det bästa jag kunde gjort ikväll! Nu är jag äntligen igång med träningen igen och längtar efter att testa nästa pass! 
 

PT-online

Jag har länge funderat på att testa PT-online för att utveckla min träning och anpassa den bättre till mig och mina mål. Förra året hade jag ett mål att kunna springa 1 mil, vilket jag lyckades med. I år har jag satt upp ett nytt! Mitt nya mål är att springa Oslo halvmaraton på under 2 timmar!
 
Dock inledde jag året med att vara sjuk nästan hela januari och februari och kände att jag behövde hjälp för att komma igång. Min räddning blev en tjej vars blogg jag följt ett tag som precis blivit PT och börjat med PT-online. Mer information om min PTJosefin, och hennes PT-online finner ni på hennes blogg som ni hittar här.
 
Hon bodde i Helsingborg och kunde även erbjuda två träffar för att gå igenom min kost och mitt program. Igår besökte jag henne i Helsingborg och fick mitt program så idag är första dagen på min PT-månad! Är peppad och ser fram emot att komma iform igen! Jag är jättenöjd och tror detta var precis rätt för mig som annars går all in och sedan ger upp helt och tappar allt. Ska försöka hitta en längsiktighet gällande min kost och träning. Fick ett bra träningsupplägg som är anpassat just till mig med massa nya roliga övningar som jag inte testat innan och massa coaching. Så taggad!
 

Bygglov

Vi planerar ett projekt med lägenheten som kräver både styrelsebeslut och bygglov. Det är massa att förbereda, rita och kolla upp och allt tar tid. Håller tummarna för att det ska bli godkänt så vi kan börja bygga senare i vår!


Bästa grötmixen

Innan vi körde hem från Ystad åkte vi inom Olof Viktors och köpte deras grötmix och knäckebröd. Så söndagskväll avslutades med en tallrik gröt med lingon och soyamjölk.


Lördags lunch

Hade en fin lördag som inleddes med sjukgymnastik och iskall promenad. Sedan träffade jag min moster som jag inte träffat på länge och min syster för en fika och lite shopping på stan.

När jag kom hem blev det en snabb lunch innan jag och min pojkvän körde ner till Ystad för en mini-weekend. Det blev rester an en soppa och små mini-knäcke med sill, crème fraîche och lite groddar på toppen.


Oliven

Nu är jag hemma igen och var saknad både av min pojkvän och blommorna! Så fick vattna blommorna. Förra helgen köpte vi ett fint litet olivträd som behöver mer vatten än de andra blommorna. Vi har det i köket men hoppas kunna sätta ut det till sommaren!


Konferens

Är på Ljusterö med jobbet. Så fint och har skjutit lerduvor som aktivitet. Det är skönt att komma bort från stan och ut i naturen! Imorgon kommer jag jobba från Stockholmskontoret, var ett tag sedan jag var där. Nu är det strax dags för middag.


Afternoon Tea

I helgen var vi på Grand Hotell på afternoon tea för att fira min pojkvän som fyllde år. Det var supermysigt och kul att testa något nytt i Lund!


Dagens shopping

Var nästan 1 timme på saluhallen och köpte massa god mat. Hann äta frukost, en latte och en valnötsbulle, när jag väntade på min tur till fiskdisken. Gick sedan till Bloom och köpte vita liljor och videkisar. Spanade även in ett olivträd och en jättefin kruka som jag sedan körde tillbaka och köpte. Så fint!


Planerar söndagsmiddag

Sitter i sängen och planerar söndagsmiddag. Min pojkvän fyllde 30 år igår så på söndag kommer hans föräldrar på middag. Massa att fixa, har precis städat köket men resten av lägenheten ser ut som ett bombnedslag!

Men jag är nästan frisk nu och taggad av att ha energi igen och längtar efter en vårfin lägenhet!


RSS 2.0