Långpass

På lördagsmorgonen blev det årets första långpass. Sprang 1,5km på 1,5h utan problem. Det kändes lätt och bra, dock sprang jag på löpband vilket är lite lättare än att springa ute. I helgen är målet att öka med ytterligare 15 min. Nu har jag äntligen börjat träna på allvar igen och i kväll började jag titta på olika lopp och har anmält mig till ett på 13 km redan nästa helg! Ska springa Stävie trail. 




Fredagstacos

Förra fredagen lagade jag tacos till middag. Testade en ny salsa med mango och ananas och toppade med tabasco och turkisk yoghurt. Brukar skippa brödet och äta allt i en skål istället. Har dock ingen aning om ännu vad jag ska koka ihop imorgon? 


Babypresent

Det blev en oväntad bloggpaus efter en intensiv vecka. Ska uppdatera från den senaste tiden. Vi väntar på våra vänners baby som är beräknad till helgen och i söndags var vi över hos dem på middag och gav en tidig babypresent. Spanade in sängen och provkörde deras superfina barnvagn! Det ska bli så spännande att följa dem! 


In action

Igår hade vi ytterligare en workshop i mitt projekt. Det är kul med krävande att komma dit man önskar. Allt fokus på jobbet är på projektet och det har blivit mycket Lund på sista tiden. Har insett vilken lyx det är att kunna cykla till jobbet. Man sparar så mycket tid på att inte åka till Malmö även om det är nära. Minst en timme per dag. 


Sista kilometrarna

I söndags var jag lite sliten från lördagskvällen men hade 3 km kvar för att nå mitt 3 mils mål för veckan. Så jag släpade mig till gymmet och sprang. Tvättade alla träningskläder så det blev premiär för mina löparshorts. Skönt att nå veckans mål och passade sedan på att handla lite mat, hämta ett paket och köpa veckans parkeringsbiljett. 




Helgen

Har haft en supermysig helg med först Alla hjärtans dag och tapas, frukost och promenad med en kompis och sedan middag ute i Torna Hällestad med två andra par. Det var så kul! Är dock lite sliten inför veckan och längtar redan till nästa helg. Längtar lite till våren också och njuter av att det blir ljusare. 




Valentine

Happy Valentine! Idag är ett ypperligt tillfälle att sprida kärlek till nära och kära. Har sagt Glad alla hjärtansdag hela dagen, allra först till min älskling imorse! Vi ska ha en mysig kväll tillsammans med tennis, tapas och På spåret finalen. 


Happy pills

Idag blev det ett lugnt morgonpass på innan jobbet med lite styrka och 3 km löpning. Mesigt men skönt! Imorgon räknar jag med mer löpning, kanske intervaller eller stege igen. Till frukost blev det blåbärssmoothie och valnötter i min lilla burk från Happy Pills. 


Widerbergs

Denna veckan har jag lyckats få med mig matlåda varje dag! 4 av 5 dagar hitintills är rekord! Det är så gott och sedan jag storhandlade i helgen har jag inte behövt slänga någon mat. Lyx! I går hade jag zucchini, parmesan, tomater och pesto till sallad och på väg till jobbet fuskade jag lite och köpte några köttbullar på Widerbergs att ha till. Det var supergott! Jag har även med mellis och frukost de dagar jag tränar innan jobbet. Det tar lite tid att fixa men med lite planering så man ligger steget före och har lite fantasi så fungerar det bra. Ska försöka hålla i denna trenden!
 
 

Ommöblering

I helgen möblerade vi om i vardagsrummet, något vi funderat på länge. Rent estetiskt var det bättre innan, men det blev så mycket mysigare. Nu är soffan vänd mot TV:n så vi kan sitta där båda två, precis som i vår förra lägenhet. Det känns som hemma igen! 


Hundpromenad

Det var så soligt så vi åkte till Dalby och lånade Garm av min pojkväns bror och gick en långpromenad på 7 km. Vi gick längs med spåret, ner i en dal och upp längs med en ås och sedan genom skogen hem. Garm hade växt som vanligt och var inte lika rädd som förra gången. Vi blev dock rädda då vi såg ett vildsvin som sprang över vägen i skogen. Det finns massor i Skrylle men det var första gången vi båda såg ett. 





Middagsbjudning

Igår kom våra vänner över på middag. Vi lagade italienskt med bruchettas med tomat- och olivröra, spagetti och köttfärssås och till efterrätt hade vi köpt Hägendaz glass. Det var superysigt och kul att täffa dem igen! Då de gått gick vi och la oss direkt så när vi kom hem efter tennisen tog jag tag i disken. Älskar att bara lämna allt ett tag, det blir mer motiverande att ta tag i det sedan. Lyckades faktiskt få in allt i vår lilla diskmaskin så det gick snabbt och lätt. 
 
 

Joe and the Juice

På Nova har de äntligen öppnat Joe and the Juice. Var superhungrig då jag hade missat mitt mellis och råkade gå förbi. Så det fick bli lunch, tog mina favoriter juicen Arth away, med åpple, annanas och spenat, och en Tunacado macka. Det var fantastiskt gott! Hoppas dock att de även öppnar inne i Lund då jag inte är så ofta på Nova. Försöker handla det jag kan inne i stan för att stödja affärerna. 
 

Mille Notti

Igår var vi på Nova och shoppade och spanade in saker till vår lägenhet. Först var vi på sova och jag köpte nya lakan från Mille Notti med en plommonlila kant som matchar perfekt till våra andra kuddar på sängen. Fick 15% rabatt så slog till. Det var dyrt men den bästa kvalitén som håller länge. De vi har nu har vi haft i 2 år så det var dags med något nytt. Sedan var vi på Media markt och kollade på en ny TV och ljudanläggning som min pojkvän vill köpa. Det jag saknar mest är att kunna spela musik hemma då vi bara har en liten högtalare i köket. Får se om han kommer fram till något beslut. 
 
 
 
 
 

Söndagsträning

Vaknade tidigt och gick ut på en morgonpromenad och slängde metallsoporna. Det är så skönt att det är mildare ute och sedan i fredags har jag klarat mig med dubbla tunnare jackor. Hade till och med keps istället för mössa. När jag kom hem körde vi till Viktoriastadion och spelade tennis. Tyvärr gick det inte så bra så nu ska vi boka en privatlektion för genomgång av grunderna. Fundrar på att ta ett till lugnare pass för att sträcka ut kroppen, antingen Bodybalance eller pilates, får se vad som händer.
 

Helgfrukost

Det blev en sommar inspirerad helgfrukost med kesoplättar och jordgubbar och en råg- och valnötsbulle med avokado. En god frukost på helgen är alltid prioriterat! Läste Metro bostad till då det är bara den tidningen vi får. Sydsvenskan hade inte varit fel igår. Men det är så sällan vi hinner läsa ändå och det är tråkigt att slänga tidningar direkt i pappersåtervinningen. 
 

Frukt & grönt

Igår på väg hem från skogen körde jag inom Dalby stenugnsbageri och köpte sugdegsbullar till frukost. Sedan körde vidare till Råbytorps gårdsbutik. Älskar att gå runt där och botanisera bland allt frukt och grönt! Fick med mig massa gott hem. Fick även klappa en jättefin goldenretriver valp innan han skulle öva på att sitta still. 


Skogen

Vaknade tidigt idag och körde till Skrylle och sprang i skogen. Det var skönt att komma ut men jag var lite sliten i kroppen. Sprang 8 km, vilket var de sista på veckans 3 mil. Nu blir det fokus på tennis och skridsko i helgen. 




Veckans mat

Denna veckan lagade jag en lasagne på måndagkväll som som jag sedan åt under veckan. Godare än väntat då jag utgick från vad jag hade i kylen och skafferiet. Fullkornslasagneplattor som varvades med salami, fräst spenat och lök, keso och sedan toppades med riven parmesan. 


Bokklubb

När jag var liten plöjde jag igenom alla barnavdelningens böcker på biblioteket, dit jag älskade att gå. De senaste åren har jag inte prioriterat läsning och glömt hur härligt det är att helt försvinna in i en bok. Ska börja läsa mer, redan nu i helgen. Efter jag läst ut min bok om Percy väntar två nya böcker som jag lånat av min granne som har en hel vägg fylld med böcker. Hon fick även låna två böcker av mig, så nu har vi en liten bokklubb ihop. 


Utflykt

I helgen åkte vi på en mini-utflykt till Olof Viktors och Kabusa. Passade på att köpa grötmix, deras goda knäckebröd, frökex och en dessert. Det är så mysigt där! Älskar att åka på utflykter, men det är inte lika lätt att hitta bra utflyktsmål på vintern. Det bästa vintertid är egentligen att åka till en sjö som fryst och åka skridsko och ha med matsäck. Men tyvärr har det ännu inte varit tillräckligt kallt i år. 


Söderberg & Sara

Söderberg & Sara är Ystads surdegsbageri där vi köpte bullar till frukost efter tennisen. Jag passade också på att köpa en god morot och ingefärssoppa. Åt den till lunch efter min löptur. Soppa och sallad är perfekt snabbmat att ta med. Det brukar bli varianter av det till lunch. 


Vintertur

Sprang en runda i Ystad på 7 km på lördagen. Började på 5 km spåret i skogen och tog sedan över järnvägen och sprang längs med havet hem. Superhärlig tur och hejade på flera som var ute och gick med stavar och prommenerade, såg dock ingen annan löpare. Jag trivs verkligen i Ystad och känner mig som hemma där då vi tidigare bodde där i 7 månader under hösten och vintern för tre år sedan då vi letade lägenhet. Drömmer om ett eget ställe där en dag! 
 
 

Avkoppling

Det blev mycket eldande och lördag förmiddag spenderades i soffan men en bra bok och filt framför brasan. Så mysigt och rofyllt att jag även tog en tupplur. Börjarde läsa vidare på Percy Barneviks bok "Jag vill förändra världen" som jag bara påbörjat i sommras. Den är intressant och roligt skriven, kan rekommendera den. Ska läsa lite till ikväll innan jag somnar och har tänt ljus i sovrummet för att få lite av samma myskänsla som i helgen. 
 

Weekend i Ystad

På fredagkväll efter jobbet körde vi ner till Ystad till min pojkväns föräldrars sommarhus. Supermysigt och skönt att komma bort från hemmet och alla måsten. Vi handlade middag, skottade snö och tände en brasa och åt till På spåret. Sedan var det final i Junior Masterchef som vi följt. Så imponerande! 
 
På lördagmorgon spelade vi tennis för första gången inne i Ystad. Det var kul men tyvärr var det dålig studs på underlaget. Banan brevid var full av massa små söta barn som hade träning och fösökte lära sig spela. På andra sidan hallen hade de gymnastikträning. Så coolt! 
 

Fredagsgodis

I torsdagskväll var jag på bankett med INKA, Industriell ekonomis arbetsmarknadsdagar. Det var en supertrevlig kväll där jag nätverkande med både studenter och företagsrepresentanter. Alla var så trevliga, vilket resulterade i en kul kväll med stämningen på topp! På fredagen var jag lite trött och på väg till kontoret efter mitt statusmöte i Lund gick jag inom Hemmakväll och köpte massa fredagsgodis och åt hela eftermiddagen. 


RSS 2.0