Kärnan

På väg hem från marknaden prommenerade vi till tåget och gick förbi massa stora och fina gamla hus och sedan Kärnan. Jättefin passage ner till stan med valven, trapporna och fontäner. Väldigt mysigt och vi kom precis i lagom tid till snabbtåget till Lund. (Inte som på vägen dit då vi fick springa och sedan missade det och fick ta det långsamma :) 
 
 

Mikaeli marknad

Idag var vi på Mikaeli marknad, på Fredrikdalsträgårdar, i Helsingborg. Det var supermysigt och skönt att vara ute en så fin dag! Köpte massa god mat, både att ta med hem men även som vi åt där. Det blev bland annat pumpasoppa, brända mandlar, äpplemust, kantareller, tomater, päron, vaniljstång, getost m.m. Fick även en romantisk sak av min pojkvän! Visar den sen.. 
 
 
 

Date night

Städdagen avslutades med en mysig hemmakväll med supergott rött vin, hemmalagad pizza och sallad. Sedan såg vi filmen Snow White and the Huntsman, så bra! 
 
 

Städdag

Igår hade vi bestämt oss för att fixa med lägenheten. Vi flyttade in i maj förra året och har inrett det mesta men en hel del detaljer saknas. Vi åkte och tittade på en byrå som visade sig vara både för stor och inte så fin som vi tänkt. Sen letade vi efter sängkappa till en 1,40 säng i 5 olika affärer utan resultat. Får beställa online från Mille Notti. Min pojkvän ansåg dock att vi bör köpa en helt ny säng men det får vänta. 
 
Förra gången vi fixade lyckades vi betydligt bättre. Vårt senaste projekt var vårt städskåp, som egentligen är ett litet walk-in skafferi i köket, där vi har städ- och tvätt saker och allmän förvaring. 
 
Före ombyggnaden
Inredningen bestod främst av en skrymmande och opraktsik hylla. 
 
 
Efter ombyggnaden 
Vi satte in ett underskåp med två luckor som vi hittade på IKEA men där vi sågade av 10 cm på djupet för att kunna öppna lckorna. Ovanpå skåpet satte vi en låda som vi hittade på Kvik, där vi även köpte överskåpet. Slutligen la vi på en bänkskiva och satte in lådor för ytterligare förvaring. Det blev tillslut precis som jag tänkt mig men det var inte lätt och det var många vändor till Kvik och IKEA och till vårt snickarrum i källaren för att få allt att gå ihop. 
 
 
Strykvatten som jag köpt i Barccelona. 
 
Min damvippa och mattpiska. 
 
På innerdörren har vi en whiteboard där vi har ett litet kanban system: 
Gult: Att köpa
Rosa: Startklart
Lila: Pågår 
 
 

Palma

Vaknade och bokade flyg till Palma på Mallorca på torsdag kväll. Vi ska åka på en weekend och har väntat in i det sista med att boka för att se hur vädret blir. Det har stått mellan Palma och Bornholm som tyvärr fick avbokas då det ska bli varmt på Mallorca! Ska bli så skönt med några sista soltimmar! 
 

Frukost to go

Är allmänt seg denna veckan och tar en paus från allt och laddar upp inför nästa vecka. Hann med att fixa frukost to go innan jag som vanligt sprang till bussen. Hemmagjord Soyalatte, keso med hallon och hasselnötter, banan och äpple samt chokladdoppade mandlar med kanel som jag tröstäter mot min höstdepp. På kontoret finns knäcke och ost ifall jag skulle bli mer hungrig. Skönt med fredag!


Nespresso

Idag efter lunchen gick jag förbi Nespresso och tittade på kaffemaskin till kontoret. Passade på att kika lite på en mjölkskummare som jag funderar på att köpa till min kaffemaskin som inte har det. Hittade även en termosmugg som fick följa med mig hem. Snygg design och hoppas att den håller värmen! 
 
 

Renovering pågår

Var uppe på nya kontoret igår och så här ser det ut just nu. Flera väggar har rivits och nu är det dags för nya golv och spackling av väggarna! Tror det kommer att bli jättefint! 
 
 

Stortorget

Här passerar jag varje morgon på väg till jobbet och tittar upp mot vårt nya kontor och längtar till det bara är att gå in genom porten. Ska bli så kul att flytta dit och få sitta i en mer representativ lokal. Ska ha som mål att uppdatera garderoben till våren, lite roligare att klä sig fint när man sitter i fina lokaler! 
 
 

Höstdepp!

Under förra veckan har jag kännt att höstdeppen har kommmit smygande i takt med mörkret. Idag efter sämsta dagen på länge som innehöll tråkiga besked är deppen total!
 
Plötsligt känns inget lika kul, fast att jag har saker att se fram emot, ledig tid och mot all förmodan ännu inte blivit förkyld fast att jag kände mig jättehängig igårkväll. Har tagit en vilodag och frossat i onyttigheter som mest gör att allt känns ännu sämre. Det är väl bara att härda ut och acceptera att allt inte alltid blir som man hoppats eller tänkt sig. Sitter i myskläder och min söta pojkvän har lagat pankakor till middag och jag fick en söt med ett sylthjärta! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gårdagens myskväll

Min skridskoträning blev tyvärr inställd så efter jag storhandlat för veckan (2 halvfulla ICA kassar som dock kostade oväntat mycket) så blev det filmkväll. Hyrde Hungergames som vi sett på bio innan, som jag verkligen kan rekomendera! 
 

Förra veckans träning

Denna veckan har träningsdosen ökats något men tyvärr har kosten varit något sämre än vanligt. Skärpning på det!
Öppnade starkt, men slutade lite svagare. Det börjar bli dags att boka instruktion för ett nytt gymprogram, ska försöka fixa det denna veckan. Denna veckan är det även premiär för min vinterträning, ska på konståkning ikväll!
 
Måndag: Löpning 8 km (5.30 min/km)
Tisdag: Gym
Onsdag: Löpning 8 km
Torsdag: Militärträning
Fredag: Vila
Lördag: Löpning 6 km
Söndag: Militärträning

15 kg packning

Haha, hade ställt in ljuslampans klocka fel igår så det blev aldrig ljust imorse. Får göra ett nytt försök ikväll. På något sätt lyckades jag ändå bli klar på en kvart efter att snozat i 20 min och hann till gymmet! Sitter på tåget nu med massa packning. Hatar att släpa på allt jag alltid släpar med mig!


Ljuslampa

Det går mot mörkaretider, så det är numera mörkt när min väckarklocka ringer. Idag har jag ställt min ljuslampa på väckning så att jag ska orka gå upp i tid imorgon (snozade alldeles för länge förra veckan). Ett superbra köp som jag införskaffade i början på året då det fortfarande var mörkt. Så värt att vakna när det inte är beckmörkt i rummet! 
 
 

Mer shopping i Nice!

Här kommer lite fler bilder på det jag shoppade i Nice. Först köpte jag två par chinos till min pojkvän som han hade beställt från Massimo Dutti då det inte finns i Malmö.
 
 
Sedan gick jag vidare till Zara och köpte en söt liten jacka och en blus till mig. 
 
 
 
 
 
 

Min lilla fågelmatare

Har en så döt liten fågelmatare på sovrumsfönstret som småfåglarna älskar. De kör i skytteltrafik och hämtar mat där på morgnrna. Imorse var maten slut så då passade jag på att putsa fönsterna, diska mataren och fylla på med ny mat. Har köpt en ny sort med solrosfrön som är blandat med lite nötter och frukt som skulle locka till sig fler sorters fåglar. Hoppas på att få se en liten rödhake till vintern!
 
 

Nya hörlurar

Fick precis nya hörlurar till telefonen i ett paket från stockholmskontoret. Yes!


Present till Pojkvännen

Köpte en liten present till min pojkvän på Kastrup på Kiehls igen. Är lite besatt av deras produkter! Det blev en deodorant och lite olika produkter som han kan testa. Får köpa något annat nästa gång...


Jobbar hemifrån

Då mitt jobb idag omfattar ett flertal telefonsamtal valde jag att jobba hemifrån idag. Det har gått bra och det är skönt att det är tyst och lugn och ro. Tog en lunchpaus och passade på att sola solarie och köpte sedan med mig mat hem från Buljong. Det blev kantarellsoppa med surdegsbröd och pannacotta till efterrätt. Så gott!
 
 

Förra veckans träning

Måndag: Löpning 8 km
Tisdag: Morgonpromenad / Militärträning
Onsdag: Gym
Torsdag: VIla
Fredag: Löpning 40 min
Lördag: BodyPump
Söndag: Vila
 
Ännu en lugn vecka med två vilodagar. Det har varit skönt och jag har njutit av resan. Hann både med att springa längs strandprommenaden och gå på ett pass i Nice! Bättre än väntat! Denna vecka är det dags att öka träningen något. Fokuserar på löpning då jag ska springa ett lopp nästa helg!
 

Lyxig flygplatsmat

På flygplatsen i Nice var jag hungrig och hade turen att hitta ett perfekt matställe på flygplatsen som hette PAUL, som serverade betydligt bättre mat än de torra baguetter som deras konkurrenter sålde (som några av mina kollegor oturligt köpte). De minipajer, baguetter och macarons. Jag köpte två minipajer, en med bacon och ost och en med grönsaker, samt en jättemacaron med smak av vanilj. Allt var fantastiskt gott! Grönsakspajen sparade jag och det blev måndagens middag. Macaronen var den godaste både jag och min chef ätit. 
 
 

Up in the air

På söndagen flög vi hem efter att ha sependerat en dag på stranden och vilat i solstolar. Samtliga var trötta och hade brist på sömn. Höll mig vaken en del och såg solnedgången över alperna som skymtar under molnen. Så fint! Längtade direkt till nästa resa och hoppas att det inte dröjer allt för länge. Har kollat en del redan ikväll! 
 

Baoli Club

Lördagen avslutades med en fantastisk middag på Baoli Club i Cannes! Det är den finaste restaurange jag varit på som hade supergod asiatisk mat. Efter middagen fortsatte utestället långt in på natten. Tyvärr hade jag varken kamera eller mobil med mig men lånar en bild av en kollega. 
 

Crepes

Åt en fantastiskt god crepes på vårt frukosthak, där vi tjejer åt varje morgon. Testade även en med bara socker, men den med ost och champinioner var lätt bäst! Det var ett litet franskt café som inte såg så mycket ut men hade supergod och prisvärd mat och främst franska gäster. 
 

Vinslott

Vi besökte ett mysigt litet vinslott uppe i bergen ovanför Nice. På detta slott bodde Coco Chanel och det var härifrån som hon tog sin logga som ni ser på bilden ovanför dörren. Coolt!

Efter vinslottet åkte vi vidare till en fantastiskt mysig restaurang där de förutom oss även höll ett bröllop. Åt en supergod risotto med saffran och Pata Negra salami. När vi kom tillbaka villade vi på stranden innan det var dags att bege sig till Cannes för middag och fest!

 


Gamla stan i Nice

Helt fantastiskt mysig kväll då vi gick genom gamla stan på väg till restaurangen och gick förbi denna fina kyrka på vägen. Vi åt på ett mysigt torg och köpte sedan glass till efterrätt på en stor glassbar med massa smaker. Gott!


Shopping!

Shopping på stan i Nice! Hittade fina saker. Tog sedan en sallad till lunch innan vi skulle ha möte vid kl 14. Supergod men dyr!


Nice

Har det superbra här i Nice! Redan på flyget var det fantastisk utsikt när jag vaknade upp av att vi skulle landa.



Kastrup

Frukost på Joe & The Juice, avokado med tonfiskröra och juice på äpple, ingefära och mint. Så schysst ställe!

Har hunnit shoppa parfym och skönhetsprodukter. Nästa stopp blir vatten och tidningar. Sedan är det nog dags att leta upp mina kollegor!


På väg till Nice!

Sitter på tåget till Kastrup. Ska flyga till Nice med jobbet på en långhelg! Ska bli så härligt! Hoppas att jag har packat "allt" men inte för mycket. Är inte så bra på att lyckas med packningen.

Ser fram emot sol och bad när jag kommer fram, men först shopping på Kastrup!


Salads and Smoothies

Bästa snabbmaten i Malmö och ett stående inslag på min arbetsveckas meny. Blev både sallad med kyckling getost till lunch och sedan smoothien Pinapple Twist till fika. Supergott!


Genväg

Mellan vårt kontor och Salads and smoothies har Svenssons i Lamhult öppnat i den gamla biolokalen, vilket har blivit en perfekt genväg och inspirationskälla. De har tagit till vara på lokalen som börjar med en fantastisk korridor där de presenterar sina stjärnor. Gå in och kika om ni inte sett det!


Förra veckans träning

 
Måndag: Morgonpromenad / Löpning 7 km
Tisdag: Ranchen / Militärträning
Onsdag: Gym / vila
Torsdag: 18 hål
Fredag: 18 hål
Lördag: Militärträning 
Söndag: Skogspromenad 5 km
 
En lite lugnare vecka med massor med golf. Denna veckan kommer eventuellt också bli lite lugnare då jag ska resa bort torsdag till söndag. Ska försöka träna så mycket som möjligt ändå och inte äta allt för onyttigt!
 

Hart of Dixie

Ledsen att jag inte bloggat på sista tiden. Blev lite deppig efter golfen och har de senaste kvällarna kollat klart på första säsongen av Hart of Dixie! Den är så bra! Funderar på att se den igen med min pojkvän om han gillar den..
 
Snart börjar säsong 2!!!
 

Lugn söndag

Har sovit ut idag och tagit det lugnt. Min pojkvän hämtade sina föräldrars hund och så åkte vi till Bokskogen. Först åt vi i det nya caféet, varsin macka och våffla, och sedan gick en vi en runda i skogen. Mysigt och jätteskönt väder! 
 
Nu på kvällen kom min syster och hennes pojkvän förbi och fikade scones och fick sin present. Glömde så klart att ta bilder. Han är så fin och snäll! 
 
 

Från Depp till Pepp!

Vi vann tyvärr inte igår men det var nära så jag har varit deppig idag. Har förutom att tränar NMT tagit det lugnt och kollat flera avsnitt av Hart of Dixie.

Har precis sett Sameblod, bandet där min lillasysters pojkvän är med, som spelade på The Baser. Var tidigare på min systers fest som innehöll godisbuffe! Börjar äntligen bli pepp igen!


Vi är laddade!


Målet för dagen


På väg till Jönköping...

Har packat och är på väg till Sand GK där ja ska spendera två dagar och spela semifinal i Företagsgolfen med min kollega!


Myskväll

Var trött efter militärträningen igår och kröp upp i soffan och läste bloggar. Börjar bli osocial och har stökigt p.g.a. all tid och energi träningen tar. Bättring på det i helgen! Gjorde en kopp med grönt te och åt annanas och lakrits, gott!

 


Rangen

Körde till rangen imorse och slog lite bollar innan jobbet. Tomt som vanligt, det gick ganska bra men jag är lite stel i ryggen fortfarande. Drivarna har börjat strula lite.

 


Höstkväll

Var lite ruggig efter löpningen igårkväll och drog på mig uggsen och gick och köpte mjölk till min varmchokladmix och rullemackor (tunnbröd). Mysigt!

Har jättefina"uggs" som jag fått av min pojkvän i julklapp! Så sött!

 


Krankesjömilen

Superskönt med fotvård! Det var inga problem att springa efter. Åkte till Skrylle och sprang 7 km. Blev tipsad om Krankesjömilen som är i slutet på September som jag ska anmäla mig till. Bra uppvärmning inför nästa lopp!


Installering

Installerar en ny funktion på min dator och passar på att blogga. Hade en lugn morgon idag, blev inget gym. Skönt!

Ska strax gå och äta lunch hos en kollega som är hemma p.g.a. gipsat ben. Sen i eftermiddag har jag bokat in fotvård. Är i akut behov av det! Ska bli så skönt att få fina fötter! Hoppas bara det är lugnt att springa ikväll..


Kvällssnacks

Köpte Fiber lakrits från Renee Voltaire idag på Coop. Har sneglat på de länge och unnade mig det idag. Testade nämligen mina smaljeans imorse och ett par av dem passade! Var två år sedan jag kunde ha dem. De är knappt använda, köpte de precis innan jag började jobba och gick upp i vikt, tyvärr är de inte supersnygga. Ska träna lite till och sedan är det dags att investera i ett par nya snygga jeans som sitter perfekt! 
 
Det och äpplejuice som jag spätt ut med vatten (gillar inte för koncentrerad juice) blev mitt kvällssnacks efter golfen. Golfen gick bra och även om jag missade vissa slag skrapade jag ihop 19p på 9 hål. Härlig kväll! 
 

Snabbmat

Till middag lyxade jag till det och köpte sushi när jag var och handlade på väg hem.  Hann inte laga mat då vi skulle iväg och spela golf igen och det var ett tag sedan jag köpte min favvo, San Fransisco roll på Zen. 
 
Den var supergod och jag lyxade till det med sjögrässallad och chilimayo! 
 

Sturup Park GK

Idag körde vi ut till Sturup Park och tränade på deras ranch och chipping-, samt puttingbana. Mysig golfklubb, banan såg fin ut men vi hann inte spela.
 
Min pojkvän skulle köra inom jobbet och jag passade på att köra till Bokskogen, i Torup, och springa en runda för att träna inför Yddingeloppet som hålls där och kolla in omgivningen. Det gick bra, jag tog det lugnt och sprang en runda på 8 km (7 km rundan och en del vilse) på 50 min. Det var Skogensdag och fullt med folk på de korta slingorna, men lite längre in var det folktomt och skogen var helt fantastisk! Måste gå och springa där igen! 
 
Använder RunKeeper men tycker att den tappar täckning ibland och funderar på att investera i en pulsklocka som anger hastigheten mer exakt för att ha bättre koll under loppet. Todo i veckan att googla och förhoppningsvis testa i helgen! 
 
 

Veckans träning

En summering av veckans träning ser ut enligt följande:
 
Måndag: Gymmet, Löpning 6 km
Tisdag: Ranchen, Militärträning
Onsdag: Pilates, Golf 9 hål
Torsdag: Morgonpromenad, Löpning 5 km
Fredag: Gymmet, Ranchen
Lördag: Militärträning, Golf 18 hål
Söndag: Ranchen, Löpning 8 km, Golf 9 hål
 
En bra vecka med massor med träning, framförallt för att vara första veckan på jobbet. Är trött och stel nu och längtar efter massage. Får se om det känns bättre imorgon annars blir det nog inte gymmet. Nästa vecka kommer jag fokusera på golf och i helgen blir det löpning!
 
 
Har på mig nya svarta löpartights från Nike och serisrosa träningströja och strumpor från H&M. Skönt, snyggt och prisvärt! 
 

Yddingeloppet

Har anmält mig till Yddingeloppet imorse! Det är 12 km! Mitt nya mål! Ska bli så kul! Fick höra om det på militärträningen, där några hade anmält sig så jag hakade på. Nu är det ut och springa i skogen som gäller, men först städning...

Lördagen

Vaknade vid 7 och gick på morgonpromenad genom parken och sedan vidare till St Jakob stenugnsbageri och köpte bullar till frukost. Tyvärr hade de inte min favorit med råg och valnötter. Sen blev det frukost i sängen innan jag gick på militärträningen. Så härligt att vara ute och träna på morgonen även om passet innehöll tabata intervaller, vilket var extremt jobbigt! Testade att laga matplättar med majs och räkor till lunch från Lisa Lundgrens kokbok "Om jag var din hemmafru". Riktigt gott med avokado och lime till och mättande! Sedan åkte vi och spelade golf på vår hemmabana Romeleåsen, det gick bra! 34p, 13p på första 9 och 21p på sista. Ovanligt att jag spelar bättre på sista 9. Det märks att all träning gett resultat, backarna kändes knappt och jag blev inte trött förrän vid hål 16. Skönt! Kvällen spenderades hemma hos min pojkväns föräldrar då hans mamma fyllde år och de bjöd på jättegod lax! Den var både gravad och sedan kallrökt respektive varmrökt.

Matplättar


RSS 2.0