Fredag!

Lyxfredag som började på gymmet i morse, la på 5 kg på benböj så nu är jag uppe på 45 kg. Vill verkligen klara 50 kg! Firade med en soyalatte på jobbet. Nu ska jag snart gå och köpa en smoothie, känns som att jag ska bli förkyld.


Kvällsfika

Kom iväg alldeles för sent till skogen idag och insåg efter 100 m att det nästan redan var läskigt mörkt. Värre blev det och mina planerade 8 km, blev 5 snabba km på elljusspåret istället. Är inte van vid mörker och vet att det kan finnas mycket vildsvin där så jag var ganska rädd. Måste hitta någon att springa med sedan när det alltid är mörkt. När jag kom hem blev det en sen men lyxig kvällsfika, med en vitchoklad macaronn och en kopp grönt te med min nya honung. Gott!

Fina fisken

Till middag idag blev det Spoons butternutsoppa och makrill från Kåseberga som jag köpte i helgen. Hade som mål att inte kasta mat och det har gått bättre än väntat. Har inte handlat på hela veckan och insett att man har ofta mer mat hemma än man tror. Det har blivit nya kombinationer istället. Testade att göra smoothie på blåbär, soyamjölk, och jordnötssmör. Supergott!

Fina blusar

Hittade två fina blusar på H&M, har letat efter några fina länge. Snygga och prisvärda!

Delikatesshopping

Passerade Grand Deli på hemvägen och såg att de sålde fruktremmar i skyltfönstret. Så jag testade att köpa "Drottning rolls" med smak av blåbär, hallon och lakrits. Hittade även honung som kommer från skogen som ligger nära där jag växte upp och en majskolv som man kunde poppa som gav baby popcorn. Gick sedan vidare till Abrick macaronns och köpte tre olika macaronns. Så goda!

Utelåst

När jag lyckats ta mig lite tidigare till jobbet än vanligt denna veckan var det så klart igen där och då jag glömt nycklarna var det bara att slå sig ner och vänta :)


Pilates

Då jag vaknade till att det blixtrade och åskade ute, blev det perfekt att testa min pilatesvideo som jag köpte i somras. Skönt sätt att börja dagen på, avslappnande samtidigt som det aktiverar andningen och kroppen. Körde 20 min programmet.


Avokadoglass

I går efter jobbet körde jag och min pojkvän till Eslövs GK och spelade 9 hål. Slog bort två bollar på första hålet men sedan gick det bättre med ett par och en mega drive!

När vi kom hem testade jag att göra avokadoglass som serverades med hallon och mörk choklad. Gott! Hittade receptet när jag gjorde min visionboard. Smakade med som gräddglass än sorbet.



Gårdagens outfit

Gårdagens outfit bjöd på bara ben i det varma vädret. Kvinnligt med blommigt och höga klackar!

Blus Zara, kjol Åhléns, skor H&M


Morgonpromenad

Det var helt vitt utanför fönstret när jag vaknade. Lite stel från gårdagens militärträning och trött från att ha börjat jobba, så jag smög iväg på en lugn morgonpromenad i dimman. Det är så skönt att gå iväg när staden sover som sedan vaknar till liv när man är på väg hem.

Fasar för att det blir mörkare då jag är lite rädd av mig. Får investera i en pannlampa och reflexväst!


Nya kontoret

Dagen har spenderats med möten kring vårt nya kontor, som vi ska flytta till vid årsskiftet! Det är så fint!


Golfträning

Fin soluppgång på väg till ranchen imorse. Nu är det hårdträning som gäller. Ska spela Semifinal i Företagsgolfen nästa fredag!


Tältmiddag

Då det var rätt kallt på lördag då våra vänner skulle komma på middag byggde vi upp ett tält. Tältstommen hade växt igen så först fick vi röja allt ogräs, innan vi kunde sätta upp tältet. Det blev supermysigt, framförallt, då det senare på kvällen då vi grillade, började regna och åska. Klappade även en padda! De kröp fram då det regnade. Till middag blev det först ost och kex, sedan kräftor och räkor och paj med bränninsost och kantareller. Därefter grillade vi oxrygg, med sallad och smörslungade vaxbönor och till efterrätt hade vi äppelpaj med glass.

Måndag morgon

Vaknade 05.40 och velade in i det sista om jag skulle gymma eller bara ta en morgonpromenad innan jobbet. Blev gymmet och det var lätt rätt val, så skönt! Har börjat bli beroende och känner mig som hemma där nu. Nu sitter jag på tåget på väg till jobbet och laddar ner två låtar med First aid kit som blir dagens peppande musik. Humöret är på topp och det ska bli kul att börja jobba igen!


Utflykt på Österlen

På lördagen åkte vi på en härlig utflykt på Österlen! Först stannade vi på 1021 Designcenter och tittade på inredning, och sedan till Olof Viktors bageri. Var på jakt efter deras grötblandning som tyvärr var slut, hittade däremot en varm choklad mix som blir perfekt till ruggiga höstkvällar och vinterutflykter. På väg till Kåseberga körde vi inom en gårdsbutik och köpte deras egenodlade grönsaker och äppelmust, träffade även våra grannar i Lund där som hade en stuga i närheten. I Kåseberga köpte vi räkor och kräftor till kvällens middag, då våra vänner från Lund kom över. Utflykten avslutades på Kafferosteriet, som var supermysigt! Vi satt på deras innergård vid ett sort äppleträd och spelade Yatzy och åt de godaste stenungsbakade pizzorna någonsin! Sen gick vi in och jag tog en cappuccino, som också var jättegod!

Mysigaste bion

Ystad har den mysigaste småstadsbion som ligger på det gamla regementet. När vi bodde i Ystad gick vi ofta dit och såg de flesta filmerna. Denna gången var det Snabba Cash II som visades, en hemsk film från början till slut. Saknade handlingen som fanns i den första filmen. Det var läskigt att cykla hem i mörkret efteråt, men mysigt att krypa upp i min pojkväns famn när jag kom hem.

Datenight

I fredagskväll gick vi till Östergatan och åt middag. Det var en fin lokal men eftersom vi skulle på bio senare och var hungriga sedan golfen tidigare var där tomt på gäster, vilket gjorde att det var lite ödsligt. Maten var god men tyvärr var det något små portioner och inte värt pengarna. Vi hade ändå en mysig kväll och gick sedan vidare till Stortorget innan bion. Mysigt!

Weekend i Ystad

Spenderar helgen i Ystad med mycket svag internet teckning. Bloggar mer när jag är tillbaks. Lagade pannkakor igår och tog med lite smet som blev över. Gott!

Dagen har hitintills spenderats på gymmet och på golfbanan. Ska på date night nu, vi ska testa en ny restaurang och gå på bio. Mysigt!



Astrid och Aporna

Lunchade med en kollega på Malmöfestivalen. Valde stället med längst kö som fått topp betyg bland de vegetariska rätterna, Astrid och Aporna. Så värt det! Supergott, fräscht och nyttigt. Sedan blev det chokladdoppdade jordgubbar till efterrätt.


Kvällsgolf

Avslutade dagen med 9 hål på golfbanan. Det var en fin kväll även om det blåste en hel del och det kom en skur samtidigt som solen lyste, vilket gjorde en regnbåge. Den finaste jag sett på länge! Det gick också mycket bättre även om jag missade lite dumma puttar. 16 poäng blev det tillslut!

Sluta slänga mat!

Jag har påbörjat en kampanj denna vecka att försöka att inte slänga någon mat och ta till vara på det man har. Detta började efter att jag fått slänga en halv melon, så onödigt. Det passar även bra då jag försöker bunkra upp med mat inför att jag börjar jobba nästa vecka. Idag lagade jag därför köttfärsfyllda paprikor, då jag hade 4 paprikor över. Köpte bara köttfärs och blandade sedan i det jag hade, rivna morötter, keso, ajvar och tomatpuré. Det blev en supergod röra där jag åt det som inte fick plats i paprikorna med sallad till middag. Sparade två paprikor till middag imorgon och frös in resten då vi ska iväg i helgen. Perfekt att ta upp och värma när man kommer hem från jobbet.

Botaniska trädgården

Min väg till gymmet går genom Botaniska trädgården, en fantastiskt fin trägård året om. Det är alltid trädgårdsmästare ute och fixar på morgonen och det ser så harmoniskt ut! Jag har aldrig gjort trädgårdsarbete men längtar till den dag då jag har en trägård att sköta. Hade tidigare funderingar på att köpa en kolonilott men köpte tillslut en bil istället. Idag regnade det och jag gick med gummistövlar och paraply, mysigt! Det börjar mer och mer kännas att hösten är på väg. På gymmet gick det oväntat bra. Sträckningen börjar läka och jag vågar ta i mer och mer. När jag kom hem var jag dock sandig! om benen. Igår på militärträningen fick vi ställa oss i planka på rad medan siste man ålade sig under på en beachvollybollplan, vilket resulterade i att jag blev sandig från topp till tå. Trodde att jag skakat av löpartightsen, men inte då.

Visionboard

Jag och min syster pysslade igår klart våra visionboards som vi påbörjade tidigare i somras. Det var kul att göra och jag har hängt upp min på insidan av garderobsdörren så jag ska se den och få inspiration varje dag. Den har redan hjälpt och inspirerat mig!

Nyttigheter

I morse gick jag till gymmet och gick på Crosstrainern i en halvtimme istället för att gå min vanliga morgonpromenad. Det var skönt att bli lite mer svettig, brukar annars bara mygla och gå långsamt. Nu är det snart dags för mitt andra NTM pass, är lite opeppad men vet att det blir kul när jag väl är där. Har ätit matjesill och sallad till middag, gott och nyttigt. Idag har jag även satt upp håret och försökt göra en fiskbensfläta, men det ser ut precis som en vanlig fläta. Jag brukar annars bara ha håret uppsatt när jag tränar, men det är kul att testa något nytt!

Buljong

Träffade min syster idag och vi gick upp till Buljong och köpte varsin soppa till lunch. Fantastiskt gott! Buljong har soppor som lagas på bra råvaror och görs från grunden, till det får man surdegsbröd med egenlagad tapenad och färskost. Jag lyxade även till det och köpte en pannacotta med björnbär, den är helt oslagbart god! Jag kan verkligen rekomendera detta lilla mysiga ställe. Tyvärr har de bara öppet på lunchen, men på fredagar har det öppet till kl 18, så om jag slutar tidigt händer det att jag går förbi och köper soppa till middag om det blir fredagsmyskväll.

Miniomeletter

Jag har bakat miniomeletter och fryst in (hoppas att de går bra att frysa) inför att jag ska börja jobba igen. Ett perfekt mellanmål att ta med sig, mättande och gott! Idag blev det med lax, fetaost och dill, förra veckan blev det med kalkon, paprika och gräslök. Det är enkelt och går snabbt att göra, samt att man jag ta lite vad man har hemma. Perfekt att göra när man kvällsjobbar hemma.

Smygstart

Smygöppnade min jobb dator till frukost och jobbade lite nu på morgonen och gick igenom mailen. Ska betala en räkning innan jag stänger ner. Sen ska jag träffa min syster som kommer hit. Mysigt!


Sandskogens motionsspår

Passade på att ta en löprunda på Sandskogens motionsspår. Orkade med 5 km idag, segt i benen fortfarande efter att jag vilat men det är bara att kämpa på. Det är verkligen mysigt i Ystad och jag kommer snart dit igen. Även vägen hem var härlig, men öppna fält, solnedgång och nästan igen trafik. Nu blir det ett Hart of Dixie och en kopp te. Bjuder på en bild från när jag tillfälligt bodde i Ystad under den värsta vintern då vi letade lägenhet. Har aldrig sett så mycket snö, bilderna är tagna samma dag som det började snöa och visar bara början. När man ser detta är det skönt med all värme!

Ystad Saltsjöbad

Dagen började med gym och tvättdag. Såg sedan att Ystad Saltsjöbad hade ett jättebra erbjudande med dagspa och körde dit. Har solat och fått två sköna behandlingar, massage och ansiktsbehandling. Härlig början på sista semesterveckan!


Söndagskväll

Har haft en mysig söndagskväll på stan. Vi gick och åt stark thaimat i värmen på en lummig uteservering. Sedan gick vi vidare och köpte glass och satte oss vid domkyrkan i solnedgången och åt.

När vi kom hem tittade vi på en läskig film där jag mest blundade och min pojkvän fick berätta vad som hände. Haha, kunde inte sluta titta. Nu tittar vi på Sex and The City filmen. Bra slut på en toppen helg!

 

 

 


Lotta Lundgren

Lotta Lundgrens kokbok Om jag var din hemmafru var det första jag köpte till vår nya lägenhet där vi nu bott i 1 år och några månader. Den innehåller mycket humor, härliga bilder och goda recept!

Lyssnade på Lotta som sommarpratade på P1 idag när jag var på stranden. Hann bara lyssna på halva men det var oväntade inslag och inte så mycket om mat som jag hade hoppats, men musiken var bra.


Mellis 2

Mitt andra mellis är surdegsbröd med råg och valnötter från Brödlabbet som ligger i Råby utanför Lund. Jag och min syster och hennes pojkvän promenerade dit i fredags och handlade bröd och fikade. För bilder kolla in min systers blogg: linneahansson.blogg.se

Tog även med en muffins gjorda på mandelmjöl och äpple. Gott!


Mellis 1

Det första mellanmålet jag tog med var lite caschewnötter och jordgubbar. Gott!


Söndagsbrunch

Passerade en hästhage på löprundan där två hästar stod och vilade i värmen. Kom iväg sent och det är redan väldigt varmt ute. Det blev en snabb och nyttig söndagsbrunch idag med smoothie på blåbär, hallon, kiwi, spirulina och päronad (inte jättegod) och finncrisp men hemma gjord tonfiskröra (jättegott). Då är ensam hemma då min pojkvän är och spelar golf med jobbet på Sturup park (lyx, vill så gärna också spela den banan!) och jag ska försöka snabba mig till stranden. Det tar alltid tusen år innan jag kommer iväg, måste ju fixa bästa mellanmålet att ta med! 
 
Älskar hästar! 
 

Malmöfestivalen

Igår besökte jag och min pojkvän Malmöfestivalen! Det var supervarmt och vi hade en fantastisk dag! Vi tog bussen in till stan och gick igenom den största festivalyran vid Gustav Adolfstorg och ner till Stortorget, där jag köpte brändamandlar. Sedan gick vi vidare ner till Västra hamnen förbi mitt gamla jobb till Stapelbäddens skateboardpark där de höll en stor intenationell tävling. Häftigt att se! Vi gick vidare till Vanna beach och hände där ett tag och solade tills vi blev hungriga.
 
Sen gick vi och åt på restaurangen i Turning torso som tillhör Greens matmarknad. Supermysigt och gott, prisvärt, toppen service och en fantastisk miljö och uteservering. Kan verkligen rekommendera detta ställe och önskar att jag hade vetat att det fanns tidigare. Missade tyvärr att ta blider på det mesta. De har både café, lunch, brunch och middag. Lätt värt ett besök! 
 
Därefter mötte vi upp min pojkväns polare som hängde vid Scania badet i solnedgången. Kul att träffa dem! 
 
När solen gick ner gick vi upp mot tåget, men svängde inom stan och köpte varsin munk. Syndigt men det är galet gott och man får ta chansen när det finns inom räckhåll :) 
 
När vi kom till Lund var det fortfarande varmt så vi gick förbi M.E.A.T. och tog ett glas vin och en iste på vår favoritplats. Gott och en fantastiskt mysig avslutning på en superhärlig dag! 
 
 
Sött med massa stickat!
Vanna beach 
 
M.E.A.T.

Gymshopping!

Besökte i veckan Lunds gymaffär som ligger nära oss. Hittade fina gymhandskar som passade perfekt. Har testat flera andra tidigare som inte passat. Förstör händerna annars av att både styrketräna och spela golf. Får förhårdnader och sliter upp huden och måste därför ha handskar och tejpar även vissa fingrar när jag spelar golf. Borde seriöst lära mig att inte hålla så hårt! 
 
Köpte också ett proteinpulver med vaniljsmak. Gillar dock inte att det var sötat, de sa att det var osötat och jag dubbelkollade inte. Har testat det i smoothies och i proteinbollar och själva vanlijsmaken är god. 
 

Löparfrukost

Det blev ingen löpning igår då vi var på Malmöfestivalen hela dagen. Ska ut och springa en runda nu istället innan det blir för varmt och det är dags för stranden. Innan jag springer på morgnarna brukar jag dricka och äta något litet för att få energi. Då det är söndag idag lyxar jag till det och köpte igår min favorit energidryck "Femme natural boost". Gillar annars inte energidrycker men denna är supergod och 100 % naturlig. Dricker den och äter en proteinboll, som jag lagde i veckan, medans jag ligger i sängen och bloggar. Lyx! 
 
 

Present från Stockholm

Mitt favoritmärke inom hudvård är Kiehl's, sedan jag fått prover av deras produkter att testa då jag var på Kastrup och skulle flyga till Åre. Min hud i ansiktet var helt förstörd, super torr och flagnade efter en ansiktsbehandlig som jag gjorde i hopp om att det skulle bli bättre. Jag hade testat massa olika märken, både dyra, billiga och från apoteket och inget fungerade och jag hade inte kunnat simnka mig på flera veckor. Testade då deras cleanser och ansiktskräm för superkänslig hy och det gjorde underverk. Sedan dess har jag testat mer och har nu flera olika produkter både till ansiktet men även till korppen som jag köpte då jag var i Stockhom för någon vecka sedan. Ska visa vad jag har och tipsa om de sen. 
 
Köpte också en present till min pojkvän när jag ändå var där för att se om han tyckte att det var lika bra som jag. Det blev ett rakskum, en ansiktskräm och en tvål med peeling i. Produkterna har en fräsch doft av mentol och min pojkvän tycker om dem. 
 
Tyvärr säljs det ännu bara i Stockholm, jag hoppas på att det snart börjar säljas i Malmö också. De sa dock att de snart skulle öppna en webshop i alla fall! Hitintills har jag annars ringt och beställt från butiken. 
 
 

Åhlens möbler

Har idagarna varit på jakt efter en pall till sovrummet från Åhlens (för att ersätta påskriset som jag aldrig plockat bort). Hittade tillslut en i Malmö när jag var där och shoppade lite efter mitt möte på jobbet. En mycket fin och prisvärd liten pall med lock. Den passar bra in och har blivit en förvaringsplats till mina "mytassar" dunsockar, stickade strumpor och annat som jag haft under sängen innan. Sedan tidigare har jag redan en annan pall eller sittbänk från samma serie som är i samma tyg. Tycker Åhlens har lyckats bra med sitt möbelkoncept och hoppas på fler snygga möbler framöver! 
 
 

Seg lördagsmorgon

Spenderar en seg lördagsmorgon i soffan istället för på morgonpromenad :( Är lite trött sedan middagen igår och så regnar det ute. Vi var och grillade hos våra vänner, mysig kväll! Ska blogga lite och uppdatera vad som hänt de senaste dagarna, har tyvärr glömt att ta bilder och blogga. Idag är min enda plan att jag ska springa 5 km i lugnt tempo. Sträckte mig i ljumsken i veckan och har fått ta det lugnt med träningen så det har mer blivit lätt stryrketräning, prommenader och golf. Imorgon är det stranden som gäller, det ska bli supervarm och jag ska passa på att sola! 
 

Latte

Jag har en ovana/beroende att nästan varje morgon köpa en kaffe latte på väg till jobbet för att vakna (med undantag då jag börjar vid 7 för då har kaffeställena inte öppnat). Detta är både onödigt och dyrt och något jag måsta sluta med då jag börjar jobba igen. Idag då jag var inne på jobbet på förmiddagen slog jag till igen och unnade mig, suck, dock valde jag denna gången en liten soyalatte istället för en stor latte. Ett steg i rätt riktning! 
 
Kaffet på kontoret är tyvärr inte det bästa men det får duga framöver.... kanske max en latte i veckan? 
 
 

Morgonpromenad

Härlig morgon! Idag pälsade jag på mig mer än igår då jag gick och frös för det har varit kyliga morgnar nu. Lite fina bilder från min promenad.


Upp och hoppa!

God morgon! Dags att gå upp nu kl 6 om jag ska hinna gå min morgonpromenad på 4 km, innan jag ska iväg en sväng till jobbet och ha möte gällande vårt nya kontor som vi ska flytta till i höst. Så fint!

Då min pojkvän jobbar och börjar kl 7 har jag under min semester fortsatt att gå upp vid kl 6-7 på vardagarna för att ta min morgonpromenad eller träna och hinna med så mycket som möjligt under dagen. Rätt skönt att inte behöva ställa om sig när jag börjar jobba igen! Det ska dock tilläggas att jag är en morgonmänniska :)


NMT

Har idag provat på NMT, Nordic Military Training, i Lund. Det var jätteroligt och en annorlunda träningsform jämfört med vad jag har testat tidigare. Jag har redan köpt 10 ggr på Groupon och kommer köra det i höst till att börja med. Jag kan verkligen rekomendera denna träning för alla, om man mailar jag man testa en gång gratis och prova på. Gå in på deras hemsida www.nordicmilitarytraining.se. 
 
Det tråkiga är att jag har fått lite ont i ena ljumsken sedan intervallträningen igår och måste troligtvis ta det lite lugnare imorgon och ladda inför nästa intervallträning som jag egentligen ska på torsdag får se hur det blir med det. Vill verkligen inte bli skadad nu när jag äntligen börjar komma iform. Har en gång tidigare stretchat sönder båda ljumskarna och det var inte så kul, idiotiskt! 
 
 

Shopping!

Efter stranden blev det lite shopping med en hel del bra fynd! Att fynda är det bästa jag vet, dock blir det ibland att jag köper saker bara för att det är billigt och inte för att jag behöver det. Men det är det slut med nu! Samtliga plagg som jag köpte idag kommer att användas flitigt framöver. 
 
Det blev träningskläder i form av ett underställ och två träningstrosor, allt på halva reapriset på Stadium. Har redan ett likadant underställ fast i ljusrosa som är jättebra, förrutom färgen då man påminner om en rosa gris :) 
Trosorna kanske verkar lite onödigt men har redan köpt två svarta som är hur sköna som helst och verkligen värt det! Sedan köpte jag ett par shorts på H&M (barnavdelningen) som jag blev tipsad om på http://smaljeansen.blogspot.se/ Passade jättebra, var sköna, hade fickor och var mycket billiga.
 
På H&M hittade jag i farten också en supersnygg rutig dräckt som blir perfekt till jobbet i höst, även den prisvärd. Passade slutligen på att köpa en ny vit skjorta att ha under. 
 
 
 
 
 

Denise Rudberg

Denise Rudbergs böcker är enligt mig perfekta! Hon är min favorit författare och jag har läst nästan alla hon skrivit, dels hennes chick lits och dels hennes nyare spänningsromaner. Har ni inte läst dem så gör det! Håller just nu på att läsa om "Väninnan". 
 
 

Stranden i Bjärred

Åkte en snabb sväng till stranden i Bjärred som är den närmaste från Lund då det äntligen blivit lite varmare och låg och solade en timme. Det är en liten strand vid en väldigt lång brygga, med då det var lite senare på eftermiddagen var där inte så mycket folk. Ute på bryggan finns en mysig resturang och bastu och kallbad som jag brukar besöka ibland. Hoppas på en reunion på den tjejträff vi hade i vår nu i höst. 
 
Testade min nya strandväska, som jag fått då jag brukar släpa runt på påsar, och den var perfekt att packa i. 
 
 
 
 

Spoons soppor!

En klar favorit hos mig som serveras ofta är Spoons soppor som är nyttig snabbmat närproducerad i Lund. Perfekt som snabb lunch eller att köpa hem när man jobbat sent och är på väg hem. En burk räcker till två portioner och oöppnad håller de ett tag i kylen. Idag blev det deras gröna ärtsoppa till lunch, med effekt knäcke med tonfiskpastej och gurka. Den och butternutsoppan tycker jag bäst om. De har även grytor som jag köpt ibland till middag på jobbet. Man blir mätt utan matkoma och står sig länge. Deras produkter innehåller mycket kryddor och där av endast lite salt och inget tillsatt socker. Supernyttigt och gott! De finns i Lund och Malmö men även på några ställen i Stockholm. Kolla in deras hemsida för mer information www.smakaspoons.se. 
 
 

Lund vackraste lägenhet

I våras höll Bolaget en tävling om Lunds vackraste lägenhet, där man kunde vinna 20 000 kr på miljögården. Jag var med i tävlingen men vann tyvärr inte. Tycker ändå att vår lägenhet är Lunds vackraste! Det här var bilderna som jag tävlade med och några till. Vi har bott i lägenheten i lite mer än 1 år men det är fortfarande inredning som saknas i alla rum. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lunds löpare

Som nästa steg i min träning testar jag på att träna med olika grupper. Idag blev det spontant intervallträning på Lunds IP med Lunds löpare, då jag varit på Löplabbet och fått reda på att de som jobbar där har en klubb som tränar varje måndag 18.30 med samling utanför Löplabbet. De andra var mycket bättre än mig men jag hängde på så gott jag kunde och ser fram emot att minska avståndet till de andra. Mitt nya mål är att kunna springa 5 km på under 25 min och kunna hålla ett tempo på 4.30 min/km och att kunna springa en mil under 50 min. Till våren blir det lopp som gäller!  
 
 
Ska ladda om för kommande träningar i veckan då jag eventuellt om formen käns bra ska testa military training och löpträning med Björnstorp IF. Nu är jag trött i benen efter milen igår, gymmet imorse och intervalltäningen. När jag kom hem gjorde jag pannkakor och drack blåbärsmjölk med extra protein och efter det blev det en kvällsfika med grönt te med havtorn, två bitar mörk choklad och vindruvor. 
 
 
 
 
 
    
 
 

EM Fälttävlan

Idag var jag och min pojkvän och tittade på slutet av EM i fälttävlan på Ribbersborg i Malmö. Det var större än förra året med fler utställare. Provsmakade bland annat turkisk, grekisk och rysk yoghurt, där jag upptäckte att den ryska yoghurten överlägset var godast! Så ett tips är att testa den.
 
Sedan åkte vi till Assartorp och spelade 9 hål golf. Det gick bättre än igår även om jag hade ont i händerna då jag håller alldeles för hårt. Får köpa handskar till styrketräningen imorgon. 
 
 
 
 
 

1 mil 1 timme!!!

Jag har för första gången i mitt liv lyckats springa en mil och dessutom på en timme blankt! Jag har alltid önskat att jag kunde springa en mil och bestämde mig för att lyckas under mina 8 veckors semester. Mitt rekord tidigare har varit 5 km. Jag började styrketräna på Gerdahallen och fick ett jättebra program av Christoffer som jobbar där som var anpassat för att stärka mitt löpsteg. Sedan har jag succesivt ökat distansen när jag sprungit. Tidigare i veckan sprang jag 8 km och hade energi kvar och idag testade jag att springa milen i Skrylle för första gången och orkade det utan problem! Jag sprang även snabbare än vanligt och klockade på exakt en timme! Totalt denna veckan har jag totalt sprungit 2,5 mil. Nu är det bara att fortsätta och hitta ett nytt mål. Jag kanske anmäler mig till ett lopp. Jag funderar även på att börja löpträna med en motionsklubb.
 
 
När jag kom hem blev det en lyxig söndagsfrukost med rågsurdegsbulle med avokado och rödlök och kesoplättar  med jordgubbar, ett nytt recept som jag testade idag som var mycket gott! 
 
 
 

M.E.A.T.

LIte bilder från igårkväll, då vi var på M.E.A.T. som har blivit den restaurang dit vi alltid går. De har god mat och Lunds mysigaste uteservering! Nästa gång blir det dock ett nytt ställe. Vi satt på vår "vanliga" plats i en av fönsternischerna på en fårskinsfäll och spelade Yatzy. Mysig kväll! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Härlig runda

Det var en fantastisk kväll, perfekt golfväder förrutom att jag inte fick tillfälle att använda min vindjacka. Vi spelade med ett par som är vänner med min pojkväns föräldrar som var mycket trevliga. Spelade dock min sämsta runda för i år så nu blir det hårdträning nästa vecka! Nu är vi super hungriga och ska gå och käka på Meat som är vår favorit restaurang. Gott!


Golf

Det blev inget restaurangbesök igår, däremot en spontan middag hos våra vänner. Super trevligt och mycket god mat som avslutades med vår favvo Ben & Jerry glass Half baked, lätt godast! Så gulligt att de hade köpt den. 
 
 
Har spenderat morgonen med en långprommenad, en god frukost och ett avsnitt av min nya favourit serie Hart of Dixie. Nu ska vi åka iväg och spela golf på Eslövs GK i det fina vädret. 
 
 
 
 
 

Dagens Fynd

På stan idag hittade jag några fynd! På Peak Performance köpte jag en vindjacka till golfen som var på 50%, tack vare en super trevlig tjej som jobbade i butiken som hjälpte mig. Den var väldigt tunn men väldigt skön att röra sig i och om det inte blåser igenom kläderna behöver man inte ha på sig så mycket under. Det blåser nämligen en hel del på de skånska golfbanorna. Min golfgarderob är annars nästintill obefintlig och behöver uppdateras med funktionella och snygga plagg. Jag brukar alltid spela i en gammal polo från Cubus rea som min pojkvän hatar, så nu ska den läggas på hyllan :) Jag hoppas att den ska vara bra att spela i och hoppas kunna testa den i helgen. 
 
 
Jag fyndade även ett midjeband med fack för telefon och nycklar att ha när man är ute och springer eller power walkar. Det fanns på H&M och kostade endast 99 kr. Testade det idag i skogen och tyckte att det satt bra. På H&M hittade jag även en snygg skjorta, men den får ni se senare. Nu ska jag äta ett mellanmål bestående av varma hallon, keso och hasselnötter, innan min pojkvän kommer hem och vi ska gå ut på restaurang. 
 
 
 
 
 
 

Kokosvatten med banan!

Jag har haft en härlig morgon, var på gymmet kl 7 och körde ett pass och cyklade sedan till ICA Malmborgs och handlade lite nyttig mat, allt från Fiberhusk som är en ingredients i flera recept som jag vill testa, till Kokosvatten med banan och färsk ingefära som ny bas till mina smoothies som jag brukar göra till frukost. Idag testade jag att mixa det med frysa stora blåbär och mango. Kokosvattnet var överaskande gott, tyvärr var det ganska dyrt men så här på semestern får man lyxa till det! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fiberhusk ska jag bland annat använda till Oopsis bröd utan kolhydrater som jag har testat att laga. Super goda och mättande. Perfekt som mellanmål att ta med sig till jobbet, då jag alltid blir jättehungrig av att jobba. Dessa bröd bjöd jag på i veckan när mina föräldrar kom förbi efter jobbet. De finaste åt vi dock upp innan jag hann ta en bild :) 
 
 
 
 
 
Nu är det dags för städning, måste damsuga hela lägenheten då hunden som jag passade igår drog in massor med grus, pinnar och löv. Sen ska jag ta en tur på stan och uträtta några ärenden. I eftermiddag ska jag träffa en kompis och springa i Skrylle (skogen). Det ska bli jättehärligt och en perfekt start på helgen! 
 
 

Middag i parken

 I affären köpte jag med mig en "Skyr" som är en tjock isländsk yoghurt som jag sett tips om på en träningsblogg då den innehåller mycket protein. Den var något söt för min del men god och mättande. Smaken jag valde var hallon och granatäpple. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Receptet med fiskbollar hittade jag i tidningen Gourmet som innehåller många tips och goda, även om något avancerade recept, som jag har testat att köpa några gånger. Det var gott men som vanligt misslyckades jag med fisken och det blev mer som en fiskröra i stället för fiskbollar i sås, därav ingen bild på resultatet. Felet var att det var för mycket vätska i fisken, antagligen då jag använt fryst fisk som tinat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
Efter picknincken gick vi vidarde på en kvällspromenad i solnedgången. Det är något man borde göra oftare! Bättring på det framöver... 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hundvakt

Idag ska jag äntligen börja blogga igen, min syster var här och hjälpte mig att komma igång. Alla mina tre yngre systrar har bloggat sedan länge. Jag passar på idag då jag är hundvakt och hemma och fixar. Jag har bland annat tagit vuxenpoäng och frostat av frysen och rensat och organiserat köksskåpen. 

 

Jag passar mina grannars ovanliga hund med dreadlocks. Han är väldigt snäll och dresserad men som under vår promenad bestämde sig plötsligt för att ta en paus i grusen på lekparken vid oss och vägrade att röra sig en meter till :) Så jag tog en paus och spelade Ruzzle på mobilen som jag har fastnat för. 

 

Då de lämnade honom i morse fick jag en fantastiskt god Tiramisu som jag åt till fika. Nu kommer snart min pojkvän hem och då ska jag testa ett nytt recept från Mat Tina med fiskbollar som vi tar med ut i parken och äter.

 

Dagens outfit är mina mysiga favourit löpartights och en grå bomullströja och otvättat hår, inte så fräscht men perfekt som hundvakt och häng i parken. 

 

 

 

 


RSS 2.0