Dubbelfrukost

Jag älskar frukost och är alltid hungrig när jag vaknar. Det bästa som finns är att dela upp frukosten på två. Imorse blev det smoothie med banan, citron, frusen grönkål och soyamjölk med hasselnötter till frukost 1. Till frukost 2 blev det en kaffe latte och en bulle från Lunds Stenugnsbageri. Lyx! 


Kungsmarken

Ikväll körde jag ut till Kungsmarken där de spårat för längdskidor på golfbanan. Första gången jag åkt i Lund! Spåren var ganska uppåkta och jag hade ingen valla, men det var ändå en härlig känsla! Lite konstigt dock att vara på golfbanan och längtade till golfsäsongen. Åkte två varv vilket blev 5 km. 


Snöigt Lund

Idag var det fortsatt snö i Lund och jag pulsade från och till jobbet och lät cykeln stå. Det är fint och mysigt men tyvärr även slaskigt och halt. Vet ingen annan stans de är så dåliga på snöröjning. Hoppas den ligger kvar ett tag till! 


Glömsk

Idag vaknade jag redan 05.15 och gick upp och packade ihop allt till gymmet och gjorde till och med frukost med smoothie som jag tog med. Sedan gick jag till ett nytt 24/7 gym som precis öppnat och ligger vid mitt jobb vilket tog 30 min. Väl framme inser jag att jag glömt kortet och kan inte träna. Sitter nu och väntar på min supersnälla pojkvän som ska komma upp med det. 


Kaos

Det råder kaos i min garderob sedan ett tag tillbaka. Tvättkorgen svämmar över och lägenheten måste städas. Egentligen var planen att fixa det i helgen med tyvärr blev det inte så. Nu är min utmaning att få undan det ändå innan vi kör till Ystad i helgen! Det finns inget bättre än att komma hem till ordning och reda! 


LLIF

Idag var jag på min första träning med Lunds Lassaretts IF. De tränar på tisdagar i Skrylle och det var jättekul att vara tillbaka i Skrylle och springa i grupp! Det var trevlig stämning och jag pratade med flera i gruppen. Vi sprang 12 km i snön med backintervaller mitt i. Ser redan fram emot nästa pass om en vecka! 


Vinterklädd

Älskar min nya kofta som är supervarm och perfekt att ha till både byxor, kjol och klänning. I denna koftan fryser jag inte och behöver inte linda in mig i en stor halsduk. Idag matchade jag den till skjorta och kjol. Ett annat tips är att ha ett par skor på jobbet, där mina bruna stövletter nu är parkerade, och ta sig till och från jobbet i varmare skor. Imorse pulsade jag fram genom snön i mina Uggs. 



Rågchokladmuffins

I söndagskväll bakade jag chokladmuffins på rågmjöl att ta med till fika på jobbet på eftermiddagarna. Tyvärr tog lönnsirapen som var sötningen slut så de blev inte så söta. Men testade igår med kaffe och en appelsin till och det var utsökt! Receptet hittade jag här.  
 
 

Skogspromenad

I söndags åkte vi ut till min pojkväns föräldrar och busade med hundarna och gick en långpromenad längs med spåret och genom skogen. Att komma ut på landet och till skogen är det jag saknar mest med att bo i Lund. Det är så mysigt och rofyllt! Satt och drömde igår om att flytta ut på landet och ska försöka ta mig till Skrylle idag trots all snö för att löpträna. 
 
 
 

Helgfrukost

Till söndags frukost blev det havre- och bananpannkakor med turkisk yoghurt citron och lönnsirap och en kopp te. Supergott! Det blev en över till en andra frukost på jobbet idag då jag gick direkt dit efter morgon träningen. Idag serverades den med keso och amerikanska blåbär till. 


Träningsmål

Har börjat trappa upp träningen successivt igen efter några lugnare veckor. Var på plats redan kl 7.00 på söndag morgon och körde 30 styrka med fokus på överkroppen och 30 min löpning. Det var lugnt på gymmet och jag var ensam på nedanvåningen. Imorgon är det dags igen fast redan kl 06.20. Totalt blev det 1,5 mil denna veckan, vilket snart ökas tillbaka till 3 mil igen från och med februari. Mitt mål är att trappa upp till 5 mil i veckan till våren. Planen är att hålla 3 mil och fokusera på styrka under februari, 4 mil i mars då det är ljusare och där efter 5 mil i veckan från och med april. Det har dock varit skönt att ta två veckor utan löpning i januari och prioritera annan träning. 
 

Asiatiskt

Det blev en asiatisk variant på torskryggen som jag köpte. Jag bakade den i ugnen med en marinad på soya, lönnsirap och ingefära. Till serverades nudlar i marinad, med rostade sesamfrön och salladslök, och ångkokt romanesco. Det var så gott! Ska laga med fisk och testa nya recept som detta. Ser fram emot att äta det som matlåda imorgon!
 

Sweets

Det blev en tur på stan i lördags för att uträtta några ärenden. Passade på att köpa upp ett lager av mitt favorit te som tyvärr är utgående på James te i Saluhallen. Köpte även en ny blomma till fönstret i köket och torskrygg till middagen. Mest tid spenderades bland macacons som jag fick med mig hem tillsammans med två cupcakes. Så det blev mycket sweets som treats i helgen! 
 
 

Ge blod

Igår hade de lördagsöppet på Lundatappen och då jag fick min kallelse i måndags passade jag på att gå dit då. Efter att ha gymmat och varit hos frisören cyklade jag upp till sjukhuset och lämnade blod. Om man kan tycker jag absolut det är något man ska göra! Det är så lite som kan betyda så mycket för någon annan. Det är inte så farligt som man tror och de är jätteduktiga och snälla. Hade en sköterska som var precis så söt och glad som och lik Bridget Jones.  
 

Fredagsmys

I går började vi helgen med att spela tennis på Viktoriastadion. Det gick äntligen bättre då jag fått tips om att min dämpare satt för högt upp, inte konstigt att den trillade av hela tiden. Så nu är jag taggad på att spela ännu mer. Kanske redan imorgon så att det blir två gånger denna veckan! På väg hem hyrde vi Monica Z, som var oväntat bra! Var supermysigt med fredagsmys efter att ha spelat tennis. 
 

AW

I torsdags var jag på AW med en härlig tjej vars blogg jag följt ett tag, som ni hittar här. Vi sågs efter jobbet på M.E.A.T. och åt middag och pratade en massa. Det var kul att ses live och ser fram emot att ses igen!
 
Det var ett tag sedan jag var på M.E.A.T. men det var gott som vanligt. Längtar dock tills uteserveringen öppnar igen och man kan sitta ute. 
 

Citronkyckling

Till middag igår blev det en nykombination som blev supergod. Det blev kyckling i ugn med citron, vitlök och oliver. Ugnsrostad broccoli och till det råris blandat med stekt lök. Allt serverades med en kall sås på turkisk yoghurt och fetaost. Supergott! 


Konsultrummet

Igår på eftermiddagen var det bara jag i konsultrummet. Det var lugnt och skönt och jag fick mycket gjort. Hade ett bra möte på förmiddagen som resulterade i massa nya saker att göra! Kul! Idag ser jag fram emot att få undan en del. 


Bastard

Det blev en spontan tisdagsmiddag på Bastard, då min pojkvän kom och hämtade mig efter jobbet innan vi körde tillbaka till Lund. Tog två rätter och ett glas rött. Det var gott men ångrade mig gällande valet av rätter då de som satt brevid tog de jag valde bort. Annars var det supermysigt och avslappnat, har bara varit på uteserveringen tidigare. Perfekt för att lyxa till det en vardagskväll! 




Vardag igen

Tillbaka i vardagen igen. Har spenderat två dagar på kontoret i Malmö. Det har varit kul då många varit där och jag har fått mycket gjort och varit effektiv. Nu väntar två dagar i Lund och på fredag blir det nog både Lund och Malmö. Uppskattar variation och miljöombyte, blir så lätt uttråkad annars. Idag testade jag en ny kombination med randig skjorta, rutig kavaj och päls till då det varit så dragit på kontoret. 


Orsa Grönklitt

Det var så härligt att åka längdskidor i igår! Vädret var perfekt och det gick bättre än sist. Totalt hann jag med 3,4 mil. Är lite stel idag och har skavsår som jag ska plåstra om, sen ska jag ut i spåret igen och värma upp innan det är dags för träning med instruktör. Ska bli så kul! 




Längdskidåkningsträningsläger

Nu åker jag till Orsa med mina kollegor på längdskidåkningsträningsläger. Det ska bli superkul! Har inte stått på längdskidor sedan jag åkte Tjejvasan för tre år sedan. Hoppas att det ska gå bra! För om det gör det har jag planer på att försöka slå min tid på Tejvasan. Har packat massor och inte minst massa mat till mellis. Är redo! 


Frukosttips

Idag och igår blev det en supergod frukost på annannas med turkisk yoghurt blandat med vaniljpulver, knäckebröd med lufttorkad skinka och hasselnötter. Supergott och fyllt med vitaminer och bra energi. 


Anti våren

Jag älskar våren men är emot att alla börjar hetsa redan i januari direkt efter nyår! Min filosofi är att det är bättre att leva i nuet och njuta av vintern istället för att längta i två månader efter en annan årstid. Så jag tyckte det var superhärligt igår när det började snöa! Det var mysigt att plusa hem i snön och fick leda cyckeln då det var så halt. Hoppas del ligger kvar idag och att det kommer mer! Längtar även efter kyla och att sjöarna fryser så man kan åka skridsko! 


Kycklingwok

Igår lagade jag en supergod kycklingwok istället för att köpa thaimat. Har inte testat det innan men det blev riktigt gott! Perfekt till matlåda i veckan! Försöker bli bättre på att laga mat och ta med matlåda. Förra veckan blev det 2/4 luncher och igår började jag veckan med att cykla hem och äta på lunchen. Minst en dag till får det bli. 


Uppvärmning

Igår spelade vi tennis igen som uppvärmning inför tisdag då vi ska testa på att gå en tenniskurs. Det var ett tag sedan och gick inte så bra för mig. Men håller tummarna att det gå bättre på tisdag och att gruppen passar. Tror det är bra att träna för tränare och få hjälp för att utveckla mitt spel. 


Slottspromenad

Söndagen började med att solen lyste och vi körde ut till Torup och gick en promenad runt slottet. Det är så fint och i vår ska vi passa på att gå på en av visningarna. Det var länge sedan jag var i där och saknade att springa i skogen! Sedan var vi hungriga och körde till Vismarslöv och åt frukostbuffé. Det var så gott! De har det godaste brödet och pålägg! 


Systermys

Igårkväll mötte jag min syster i stan för att hyra en film hemma hos mig.  Det blev en lättsam komedi som var helt okej. Då min syster har sockerfritt i januari bjöd jag på mango och kiwi med turkisk yoghurt blandat med vaniljpulver. 




Lördagsmiddag

Gårdagens middag blev den sista från kyl och frysrensningen. Den resulterade i en god sallad på fullkorns couscous, avokado, gurka, rödlök, skinka, soltorkad tomat och solrosfrön. Den toppades med kryddor, vinäger och min fantastiska olivolja som jag köpt på en vingård i Nice. Hade en kall sås till på turkisk yoghurt och sweetchilli som jag handlade så nu är matköpstoppet slut. 


Hemmaträning

Idag vågade jag mig på några lätta styrkeövningar med mina små 1-kilos vikter på mattan i köket. Det kändes ok men att det var max. Får se hur det känns imorgon. Ville väcka musklerna och är rädd att tappa för mycket av att bara vila. Om jag känner mig bättre imorgon kanske det blir en mini-joggingtur i slow motion ute. Är taggad i alla fall! 


Lyxfrukost

Trots kylskåpsrensning blev det en god lyxfrukost! Pannkaka på fullkornsdinkel mjöl med amerikanska blåbär och lönnsirap och surdegsbulle med avokado. En bra start innan vi gav oss i väg till ÖB och storhandlade disk-, tvätt- och städmedel m.m. Billigt och skönt att ha hemma! 


Helgen

Denna helgen spenderas hemma i Lund.  Mysigt efter att varit borta under jul och nyår. Igår träffade vi våra vänner och gick ut och käkade varsin hamburgare på Stortorget. Supertrevligt! Idag när vi vaknade var vi fortfarande mätta och började dagen med en morgonpromenad i proffessorstaden. Vi spanade in gamla fina hus som vi drömmer om att köpa och renovera upp. Jag invigde mina nya tights och passade även på att beta av min todo-lista och tog ut soporna, slängde metall och lämnade en glödlampa på återvinning. Jag älskar att sopsortera och lägga allt på rätt plats. 





Rensar kyl och frys

Utmanar mig själv att inte handla mat och rensa kyl, frys och skafferi på det som finns. Försöker att inte slänga något och vara kreativ. Det har blivit minnestronesoppa och ikväll lagar jag egen pizza. Brukar alltid fuska och köpa färdig deg, men det var lätt att göra själv med bakpulver. Nästa middag blir svårare...


Go Athletic

Jag började dagen med 20 min pilates, mitt första träningspass på länge. Det kändes bra, ska våga mig på något mer imorgon. Är nästan helt frisk efter min förkylning och min kropp längtar efter att få träna igen! Spanade in H&Ms nya träningskläder innan de stängde och köpte dessa fina tightsen för bara 200 kr! Ska inviga dem imorgon.. 


Ordning och reda

Igår var första dagen på jobbet igen och jag valde att sitta hos kunden och försöka få undan en del och snabbt komma på banan igen. Det gick bra och jag snappade upp mycket som jag annars skulle missat. Nu gäller det att hålla tempot uppe! Idag har jag två möten varav ett som jag måste förbereda nu. Sen hoppas jag att mailen plingar till då jag väntar massa svar sedan igår. Det känns som jag som byggarna här har tejpat upp en rak väg genom kaoset. 



Bron

Bron är en av de bästa serier som jag sett på länge! Såg både del 1 och 2 under hösten och saknar att ha en serie att följa. Jag tycker saga är så cool och brukar låtsas att jag och min kollega som jag jobbar med är Saga och Martin. Tyvärr är han inte så bra på danska kommentarer, Saga är lättare att imitera. Kan verkligen rekommendera den om ni ännu inte sett den! Den är dock läskig! Skulle aldrig se den utan min pojkvän. 
 
Så här alvarliga är vi dock inte på vårt projekt...

Jamie Oliver

Är såld på matlagning. Har lagat både scones och minnestronesoppa idag. Nyss tittade vi på Sveriges Mästerkock samtidigt som jag spanade in nya recept i denna kokboken av Jamie Oliver. Allt ser supergott ut med mycket smak av örter och kryddor. Ska bli kul att testa! 


The Lodge

I julklapp av min pojkvän fick jag världens bästa dag! Först ska vi rida på islandshästar på Sleipners ängar vid Rommeleåsen i fantastisk natur. Sedan ska vi till The Lodge och bada bastu och badtunna innan det slutligen är dags för en amerikansk brunch! Det ska bli så mysigt att rida igen och ha det mysigt tillsammans. Jag blev så överraskad och rörd! 


På väg hem

Igår körde vi hemåt efter frukost. Vi var båda trötta och ville komma iväg så det blev ingen skidåkning som planerat. Hemresan gick bra och min pojkvän orkade köra hela vägen! Vi lyssnade på massa bra låtar och drömde oss tillbaka til koncerten med First Aid Kit som vi var på för ett år sedan. Till middag stannade vi till på ett nytt snabbmatsställe vid Kungsbacka, Lilla Laxen! De hade massa olika rätter med lax. Så gott och bra! Jag tog dillkokt laxfile med potatis sallad och kall dillsås. Supernöjd! 


Sista dagen i backen

I lördags blev sista dagen i backen. Fick åka själv då min pojkvän låg hemma sjuk men det var skönt att vara ute. Först regnade det och jag råkade skrapa sönder mina skidglasögon men sen klarnade det upp. Åt en god lunch i backen men det blev ingen after ski som planerat. 


Boosta Immunförsvaret

I dessa tider och framförallt nu då alla kommer tillbaka till jobbet är det många som blir sjuka. För att hålla sig frisk är det viktigt att boosta immunförsvaret! Jag försöker vara noga med det, framförallt nu när jag återhämtar mig från min förkylning. Detta är vad jag brukar tänka på: 
  • VITAMINER är A och O och finns i frukt och grönt. Tänk varierat och gå loss på allt som är färgglatt. Jag äter någon citrusfrukt varje dag och dricker smoothies med blåbär och citron eller banan och spenat. Glöm inte heller mineraler som bland annat finns i olika nötter, variera! Om man är extra trött kan det vara järn- eller d-vitaminbrist. På vintern när jag behöver en extra boost äter jag tillskottet Active sport för att vara säker på att jag får i mig alla vitaminer och mineraler jag behöver. 
  • FISK omega 3 och andra fiskfetter är guld och lätt att missa. Jag försöker äta fisk minst en gång i veckan och äter ofta tonfisk eller gravad lax på knäcke till frukost. Ett bra tips för att få i sig det regelbundet. 
  • VATTEN var noga med att dricka. På vintern blir man inte lika törstig men man behöver fortfarande vatten. Är man uttorkad har man sämre motståndskraft. Ha en vattenflaska på jobbet för att ha koll. 
  • HYGIEN tänk extra mycket på att alltid tvätta händerna, då man varit ute, kommer hem eller till jobbet och innan man äter. Använd också handsprit och sprita också mobilen och datorn och handtag som man tar i hela tiden. Undvik mat som serveras i skålar som delas med andra och som står ute, som bufféer. 
  • FRISK LUFT anledningen att man blir sjukare på vintern är att man är mer innomhus. Så gå ut! Specielt om man sitter inne på kontor hela dagarna. Passa på att gå ut på lunchen och andas djupt. Det är inte så lockande i mörkret men efter en morgon- eller kvällspromenad är det mycket mysigare att krypa upp i soffan med en kopp te. Tänk också på att vädra inne och öppna fönsterna. Undvik däremot luftkondionering som torkar ut slemhinnorna. 
  • SÖMN sov gott om natten! Jag försöker sova minst 7 h per natt. En trött och utmattad kropp är svag. 
  • REGELBUNDENHET håll en jämn nivå på allt ovan och undvik toppar och dalar för att också hålla immunförsvaret på en jämn nivå. Vid brist av något går kroppen på högvarv och har inte samma kapacitet att bekämpa ett virus. Tänk också på att inte stressa vilket påverkar kroppens hälsa negativt. Försök var lugn och effektiv istället!

Sjuka

Några timmar efter jag bokat resan fick jag super ont i halsen och har varit förkyld hela tiden. Idag känner jag mig äntligen bättre, men igår natt fick min pojkvän hög feber och kräktes. Så tråkigt! Det finns inget värre än att vara sjuk när man är på en resa. Jag tycker så synd om honom! Hoppas att det blir bättre tills imorgon så att vi kan åka hem och att jag inte blir smittad så jag kan köra. 

Jag försöker ta hand om mig på bästa sätt för att hålla mig frisk och har lyckats hela hösten. Senast jag var förkyld var nog i somras. Dock var jag sjuk i två månader förra året vid denna tiden, så nu ska jag göra allt jag kan för att bli helt frisk igen!


Tillbaka till jobbet

Det har varit skönt att vara ledig så länge och jag har lyckats koppla bort allt med jobbet och mitt projekt. Idag skickade jag dock iväg ett mail och blev påmind om att det bara är tre dagar kvar på ledigheten. Det känns ändå som att jag samlat ny energi och jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka och ta tag i allt. Det är en evig strävan om att ligga i fas vilket jag nog nästan aldrig lyckats med.. Men så klart kommer jag göra ett nytt försök nästa vecka! Något som jag jobbar med och kommer fokusera på extra mycket i januari är att ta tag i allt direkt istället för att lägga massa tid på att tänka att man bör göra saker. Oftast är det bara att ringa ett samtal eller skicka ett mail. Ska skapa en fungerande todo-lista som jag ska bli bra på att beta av. 


Snö

Idag var vi vid liften innan den öppnade. Tyvärr var det inga nypistadebackar som väntade då det snöat minst en decimeter sedan igårkväll. Då det även var +1 var det tungt för mig som inte är så duktig att svänga i alla drivor. Det var även dimma och snöade och svårt att se backen. Vi tog oss i alla fall upp till toppen idag då liftarna öppnats. Nu är vi hemma och tar en paus. Ser fram emot kvällsåkningen! 


Radisson

Vi bor på Radisson i Trysil och nyttjar de frinätter jag hade. Igår snöade det och vi gick en promenad efter att vilat en stund  när vi kommit hem från backen. Det är inte så stort som i Åre och det var väldigt lugnt ute. Vi hamnade tillslut på ett perfekt ställe som både sålde hamburgare och sushi. Det var så gott! Tog bara med lax som är så god här i Norge. Sen gick vi inom ICA och köpte lite godis. De hade supergod lakrits som jag inte testat innan. En mysig kväll som avslutades med en film på TV.


Paus

Har haft lite svår att hålla värmen och får ta på mig mer imorgon. Vi fick ta en paus och värma oss med en kaffe på en mysig restaurang i backen. Tyvärr var det lunchtid ocv helt fullt men vi hittade två mysiga platser längst in i värmen. Det är så härligt att åka igen och jag längtar redan till imorgon! 





Redo för första åket

Står redo för första åket medan min pojkvän skulle byta sin hjälm. Det var så kul att åka igen och det gick bättre än sist redan första dagen. Känner att jag är i bra form då det är lättare än vanligt. Även fötterna känns bättre då de är vana från konståkningen. Det är bara tekniken kvar att slipa på. Imorgon är det redan dags för svart backe. Får se hur det går, har bara klarat det en gång tidigare.. 




Backen

Min utsikt över backen. Längtat tills imorgon då det är dags för första åket! Ska gå och lägga mig redan nu för att vara utvilad och på topp imorgon, då vi knappt sov något inatt. Detta är en perfekt start på det nya året! Älskar att vara utomhus och är taggad på att bli bättre på skidor. Hyrde medelgoda skidor för första gången, med motiveringen att jag kunde åka alla röda backar i Hemsedal förra året. Det är dock oklart om det är en tillräcklig motivering så det blir upp till bevis imorgon! 


Incheckade

Det tog tid att få rummet men vi hade tur i oturen och blev uppgraderade utan kostnad till en mini-lägenhet med två rum. Lyx! Skönt att ha lite plats för skidor och allt vi packat med oss. Vi hann äta snabbt innan vi fick rummet så nu tar vi en lugn och mysig kväll på hotellet. Imorgon ska vi stå redo när liftarna öppnar. 




Framme

Nu är vi framme och sitter och väntar på att vårt rum ska bli klart. Resan gick oväntat bra förutom att alla mackar var stängda så jag fick kissa vid vägen och klara mig utan vatten tills vi var i Norge. Min pojkvän körde nästan hela vägen och jag sov mest, då jag har varit rätt hängig och haft ont i halsen. Vi är på en sopntan weekend i Trysil och ska åka skidor innan vi börjar jobba igen. Egentligen ville vi åka till värmen men det får bli i februari då alla sista minuten biljetter var slut. Det är lite blött och för varmt idag men hoppas att det är bättre i morgon och högre upp i backen. Det var fina vägar hit i alla fall. 
 

RSS 2.0