Rapsen

Nu är rapsen i full blom och naturen blir bara finare för var gång jag är ute och springer eller spelar golf. I helgen blev det 11km längs Hardebergaspåret ut till golfbanan och hem. Efteråt blev det picknick i Botan med våra vänner. 


Eslöv GK

Är på Eslövs GK och det går så bra! Perfekt väder förutom att det blåser.. och kul att vara tillbaka på en av mina hemma banor. Ska spela imorgon också! Det kommer bli en grym säsong i år! 


Skrylleloppet 49.24 min

Klarade mitt mål att springa milen under 50 min idag. Jag sprang Skrylleloppet som är extremt kuperat på 49.24 min! Är så nöjd och trodde inte jag skulle klara det förrän de sista 600m. Höll ett högt tempo de första 7km och fick draghjälp av en kille från Lunds Lasaretts IF som jag springer med, men tappade fart på slutet. Är taggad nu inför nästa lopp som blir Vårruset. Lyxade till det och handlade på Råbytorp gårdsbutik på vägen hem och valnötsbröd, praliner och en latte på St Jakobs. 
80-års kalas

Igår var vi på Bäckaskogs slott och hade 80-årskalas för min farfar. Det var så fint med god mat och fina tal och kul att träffa släkten igen. Det bästa var nästan då min farfar läster en text han skrivit om sin barndom. Så fint och intressant att höra om hur det var förr. 


Fantastisk golf

Det har blivit en hel del golfande för att komma i form tills vi skulle spela premiären med 18 hål i lördags. När det väl var dags var det strålande solsken och supervarmt. På ranchen började drivarna äntligen funka och bara det gjorde mig glad. Det gick inte jättebra men jag var jämn och fick 13 respektive 11 poäng. Nu är mitt mål att spela ner till mitt handikapp. Målet är att nå det till Masters på PGA och att sedan ägna resten av sommaren till att sänka mig. Nu när järnslagen är hyfsade och drive och fairway är på g är det även dags att börja öva på närspelet. 
Coolaste konferensrummet

På slottet har de det coolaste konferensrummet med fin träpanel och gammal gymnastiksalsinredning, med bom och ribbstolar. Här finns flera andra fina rum och slottet är perfekt för att hålla en konferens. Så synd att det inte ligger närmare Skåne så man kunde åkt hit oftare!
Bjertorp slott

Påsken firas med golfweekend på Bjertorp slott. Det är så fint här, älskar vårt rum! Vi kom upp vid kl13 och spelade 9 hål innan det var dags för scones. Ikväll blir det 6-rätters middag så hoppas jag blir hungrig tills dess. 
Påskris

Igår var jag på stan och uträttade massa ärende och hann precis med att köpa ett påskris innan de stängde på torget. Har pyntat det med mina fina porslinsägg från Royal Copenhagen. Så fint!


La Boheme

För två helger sedan var jag och min syster på Malmö Opera och såg La Boheme. Vi fick båda presentkort på operan i julklapp och då jag gärna ville se en opera med Joachim Bäckström föll valet på denna föreställning. Det var min premiär på opera och jag älskade det! Att den utspelades i modern tid i en tråkig miljö drog tyvärr ner stämningen. Nästa gång faller nog valet på någon mer positiv opera i en finare miljö. 

Veckans obsessions

Hart of Dixie säsong 3 - det var så länge sedan jag följde en serie och blev överraskad då jag såg att det kommit en ny säsong! Är mitt i och har sett minst ett avsnitt om dagen. Måste spara dem nu så den varar längre! 
 
 
Ekologiskt - träffade min syster i fredags och diskuterade kring ekologisk mat och insåg att man bör äta det mer och att det inte är samma som nyttigt. Har utvärderat mitt standardsortiment och börjat byta ut till ekologiska ersättare! Det är inte helt lätt men ska ha detta i tankarna framöver! 
 
Golf - inför att vår golfweekend närmar sig i helgen har en hel del tid spenderats på ranchen och banan. Tyvärr inte tillräckligt redan... Ser fram emot en trevlig runda i 16 grader och strålande sol där jag spelar på topp! 

Nyponsoppa

I helgen köpte jag nyponpulver från Superfruit för att testa laga egen nyponsoppa utan massa socker. Det är så gott, lagade det ikväll för tredje gången. Toppar med vispad grädde och äter med sked! Lagade även en god söndagsmiddag med tonfiskfile, belugalinser och getostcreme. Funderar på vad det blir här näst?


Min födelsedagsmiddag

Slutade blogga i samband med att jag fyllde 28 år och hade födelsedagsmiddag. Min lillasyster gjorde ett så fint inlägg med massa fina bilder som ni hittar här! Fick massa fina presenter som jag ska blogga om snarast... 
Jag älskar att laga mat och bjuda på middagar men tyvärr sker det allt för sällan. Ska bli bättre på det! 
 
 

Par och birde

I helgen pälsade vi på oss och spelade golf på Kvarnby GK. Vi hann med 14 hål innan regnet kom. Det gick mycket bättre och jag fick 15 p på 9 första trots att jag strök 3 hål. Lyckades även göra par på ett par 5 och en birde på ett par 3 genom att chippa i! Spelade igår också och laddar inför vår golfweekend i påsk. Det fortsatte att gå bra och var en jättefin kväll! 

München

Veckan som gick avslutades med utbildning i SCM Transportation på vårt kontor i München. Det var intressant och kul att komma iväg! Åt massa tysk mat som brezels och haxe. Fick också en pollenchock och är fortfarande snuvig och nyser. Annars hann vi inte med så mycket annat. 
Åre

Förra helgen spenderades i Åre med jobbet och bjöd på sol, längdskidåkning, fest och SPA. Det var skönt att komma bort och byta miljö. Fyndade ett par snygga skidbyxor och blev sugen på att åka ner till Alperna och njuta av ännu mer skidåkning, sol och snö! 
RSS 2.0