Nyår

För första gången är vi hemma på nyår, då vi ska på en weekend och åka redan kl 05.00 imorgonbitti. Vi åt blinier med löjrom till middag och strax ska jag göra chokladfondant. Så gott! Jag önskar er alla ett gott nytt år och ser fram emot 2014! 


Skogspromenad

Detta året avslutades bland annat med en mysig skogpromenad hos min pojkvänsföräldrar med hundarna. Det var länge sedan jag gick där då där vanligtvis finns massa vildsvin men då de gallrar nu gick det bra. Solen sken när vi sedan gick över ängen hem. 


Systerbesök

Idag var jag i Malmö för olika ärende och ett av dem var besök hos min syster i henns sambos nya lägenhet på Davidshall. Så mysig, ljus och fin! Det saknades dock fortfarande en del möbler. Är så glad för deras skull! Av min syster fick jag en utekväll på Babel med RnB! Ser verkligen fram emot det! 


Kvällsrunda

Det börjar äntligen bli ljusare och mina löparrundor tenderar att bli allt senare. Hann med 8 km idag längs Hardebergaspåret. Känner dock att jag börjar få ont i halsen så imorgon blir det vila, med en långpromenad på sin höjd. 


Planerar nyårsmenyn

Idag är jag hemma och städar och fixar i lägenheten. Tog precis en paus och fikade och passade på att börja planera nyårsmenyn. Det blir garanterat något från min nya kokbok som jag fick i julklapp Allt om Mat och Vin. Ser fram emot att testa massa nya recept! 




Malmö Opera

I julklapp fick jag och min syster presentkort på Malmö Opera. Jag har aldrig gått på opera förut och ser mycket fram emot detta. Vi planerar att se Boheme med Joachim Bäckström som jag en gång hört sjunga operett på en konsert. Längtar till mars då den har premiär! 


Tacotime

Idag blev det tacos till middag då det är både snabbt och gott! Jag brukar laga en grön variant med sallad, gurka, avokado, rödlök, tacoköttfärs med gräddfil och koriander på toppen. Över det pressar jag lime och grön tabasco. Kvällen har spenderats hos våra vänner därvid kollade en film och åt godis. Mysigt! 


Söndagstennis

Det har blivit tennis två gånger i veckan de sista veckorna, vilket är kul! Idag var vi på Bellvuestadion igen, då det är fullt i Lund då Lundaspelen pågår. Funderar på att anmäla mig till en tenniskurs i vår. Borde även springa och åka konståkning, får se om det blir något av det idag. 


Snabbfrukost

I morse blev det en snabbfrukost med smoothie på kokosmjölk, lime, äppeljuice och spenat med valnötter till. Gott och snabbt då vi skulle iväg och spela tennis. Skönt att vara hemma och fixa i köket! Idag blir det nog en hemmalagad söndagsmiddag senare. Ska först rensa kylen och åka och handla. 


Svensk historia

Jag läser gärna skönlitterära böcker som berör svensk historia. Under julhelgen köpte jag denna bok, Barnbruden, som jag läser för tillfället. Den är så spännande! Nu blir det en timmes läsning innan vi ska fika med våra vänner som är nere från Stockholm. 




Back on track

Igår kom jag tillbaka till Lund. Det blev en mysig kväll med tennis på Gerdahallen och sedan pizza från Vespa till på spåret! Idag var jag tillbaka på gymmet och körde styrka. Var ensam ett tag i crossfit rummet där jag håller till, men snart är det nog fullt efter nyår. Körde ett cirkelpass med 8 övningar 3x12. Köpte med mig 2 smoothies hem till frukost. Lyx! 



Ljus

Avslutade min tid hemma med att gå till kyrkogården och tända ett ljus på min mammas grav. Saknar henne så mycket men vet att hon är med mig ändå. Innan på dagen var jag i stan och träffade min moster. Vi åt en god lunch och tittade lite i affärer. Det blev lite shopping och några rea fynd. Det var så kul att ses igen! 




Premiärtur

På väg till stan och mellandagsrean. Det blir en premiärtur med tåget som precis har börjat stanna i Önnestad. Det tog bara 5 min att gå till stationen och tåget tar bara 7 min, smidigt! 

Isprinsessa på vift

Begav mig till ishallen i Hässleholm och åkte en timme och hade nästan hela lilla rinken för mig själv. Det var kul att kunna öva på de olika stegen jag försöker lära mig men man glömmer snabbt vad vi brukar göra på träningarna. Hann inte ta en bild men hade denna hoodie och åkte runt, dock med en stor svart halsduk. Det var dock ovanligt att komma ur ishallen och känna värme. 


Jullekar

I år har vi börjat med jullekar med familjen då vi satsar på att umgås och ha det mysigt. Vi har hunnit med tre stycken hitintills. På lillejulafton hade min ena lillasyster gjort ett musikquiz där vi tävlade i lag. Det var jättekul! Sedan igår ordnade min pappa en tipsrunda i byn med kluriga frågor kring årets jul. Det var supermysigt att komma ut på en promenad och roligt med frågor! Vi gick för bi en hästhage och jag lyckades klappa en häst. Igår kväll hade nästa lillasyster förberett lappar där vi skulle spå varandras år med fantasi och fortsätta på 3 inledande texter. Det var riktigt roligt! 


Julkalendern

I år har jag följt julkalendern och har nu bara sista avsnittet kvar. Ska se det tillsammans med mina systrar som också följt den. Tycker att den är rätt söt och gullig! Kommer ihåg böckerna om familjen Hedenhös som jag läste som liten och tycker skådespelarna passar bra i sina roller. Ska bli spännande att se hur allt slutar! 
 
 

God Jul!

God Jul till er alla! Jag är först uppe och sitter och myser i punschverandan och tittar på granen. Så skönt att vara uppe tidigt! Jag och min syster ska strax till gymmet! Så mysigt och skönt att träna innan julfrukosten! Sedan blir det en lugn julafton med bara familjen. Ha en fin dag! 




Julshopping

Igår på stan köpte jag en bok till mig själv som jag tittat på länge. Barnbruden heter den och skildrar svensk historia då Gustav III regerade. Det är den första boken i en trilogi. Har inte kommit så långt men den är bra hitintills! Gick förbi Kristianstads julbock som inte brunnit upp.


Korvkultur

På stan efter badet gick vi förbi ett nytt matställe, Korvkultur. Utanför stod de och grillade korv som vi högg till på. Det var nästan den godaste korv jag ätit! Skippade brödet och tog på en god senap. Lyx! 


Tivolibadet

Idag var jag och min syster på Tivolibadet i Kristianstad där vi brukade bada när vi var mindre. Även om det var slitet är det så fint med högt i tak och fönster ut mot Helge å. Det var lugnt och skönt, jag hade en egen bana och de spelade julmusik. Simmade 1km på under 27 min. Sen bastade vi och gick in till stan för några ärenden. Är så besviken på Högevallsbadet i Lund där det inte alls är mysigt att simma!



Morgonrunda

Nu är jag hemma i Önnestad. Igår på vägen hem körde jag och min syster inom och lämnade presenter till vår farmor och farfar. Sedan blev det en god middag hemma och en lugn kväll. Jag skulle egentligen sprungit mina sista 6 km för veckan men det blåste och regnade massa så jag tog en morgonrundag idag istället runt byn. Det var soligt och fint, men blåste en del. Innan dess hann jag med att handla all julmat med pappa, vi åkte redan vid 7. Nu har jag ätit en god andra frukost och ska åka in till badhuset med min syster! 





Julstök

Idag har jag stökat i köket och bakat skurna dinkelpepparkakor, chokladbräck med pistagenötter, kokos och gojibär, och nu står leverpastej och bakas i ugnen. Det är så mysigt att pyssla i köket! Har även hunnit med en timmes tennis och en mysig advents frukost. Nu måste jag packa för snart ska jag köra hemåt till Önnestad. 


Löpning

Igår blev det milen på gymmet till världs cupen i hoppning. Perfekt timing! Det gick för en gångsskull snabbt att springa inne. Sen blev det en lugn och mysig kväll hemma.


Julklappsinslagning

Nu är nästan alla julklappar lackade och inslagna! Köpte lack i tre olika färger på Lexis pappershandel till inslagningen. Skönt att det mesta nu är fixat! Nu ska jag iväg till gymmet och springa en runda till julmusik sen blir det julstök i köket ikväll!


Fredags tennis

Igår var jag och min pojkvän och spelade tennis efter jobbet. Ett perfekt sätt att inviga helgen och ledigheten på! Det gick äntligen bättre och det blev mer spel än vanligt. Funderar på att anmäla mig till en tennisgrupp.





Date

Igår var jag och min pojkvän på date. Först på Klostergatan och åt lite och sedan gick vi på bio och såg den andra Hobbit-filmen. Den var bättre än den första och spännande så tiden gick snabbt! En supermysig kväll! 




Juligt mellis

Testade ett nytt mellis idag som var överraskande gott! Egentligen innehåller det för mycket socker och det hade varit godare med en mer naturlig smak. Ska testa göra samma fast med naturell kvarg och kanelstekta äppelbitar! Juligt var det i alla fall! 


Konståkningsuppvisning

Imorse gick jag upp tidigt och övade inför vår konståkningsuppvisning som vi hade vid 9. Det var jättekul men kallt! Min pojkvän kom och tittade och hade med sig frukost och fika med varmchoklad, goda mackor och en kokostopp från St Jakobs som vi åt efteråt när vi tittade på de andra. Alla som var med på uppvisningen fick medalj! Nu är jag peppad att träna ännu mer och bli ännu bättre! 

Det är inte jag utan min tränare som värmer upp.


Luciakonsert

Igår firade jag Lucia och köpte med saffransbullar till fika på jobbet. På kvällen var jag på Luciakonsert i Universitetsaulan. De har verkligen det finaste luciatåget man kan tänka sig! Så fint med alla ljus under taket som är målat som en stjärnhimmel! Konserten avslutades med att de gick ut och upp på balkongen runt foajén och sjöng när alla stod nedanför. Massa julstämning! 





Beslutsångest

Ligger i sängen 1 min och försöker värma mig efter mitt intervallpass imorse på IP. Försöker tänka ut vad jag ska ha på mig idag men kommer inte på  vad.. Har en lång dag på jobbet idag med utbildning på kvällen till kl 21.30. Ser framemot Lucia, sovmorgon och vila imorgon! 


Nyinflyttade

De som jag arbetar med hos kunden har flyttat till Lund! Jag och min kollega var där igår och testade det nya konsultrummet. Det är inte helt klart men jag fick mycket gjort och trivdes perfekt. Här kommer vi försöka sitta en del framöver. Vi har till och med en liten eldstad men misstänker att det råder eldningsförbud...




Kvällsmellis på väg hem

Idag var nästan alla tåg till Lund inställda på väg hem. Men jag hade tur att ett gick och i väntan på det köpte jag lite kvällsmellis. Smoothie och en proteinboll, gott och mättande! Älskar kokos och drömmer mig bort till en paradisstrand! Har haft en lugn kväll och ska kolla ett avsnitt Gossipgirl innan jag somnar. Behöver ta igen lite sömn! 


En dag på kontoret

Har spenderat en hel del tid på vårt kontor den senaste tiden. Trivs så bra här minus att det varit lite kallt. Men har bytt plats så jag inte sitter vid fönstren och har börjat klä mig i stickat för att hålla värmen! Tar en paus i loungen som heter Malmö och har en bild på Turning Torso. 




Massa träning

Det har blivit en hel del träning på gymmet på sista tiden. Både då löpningen flyttats in och då jag börjat träna mer styrka. Tränar nästan varje morgon halv 7 innan jag går till jobbet. Går var blev det lite löpning och idag blir det styrka. Det ger en bra start på dagen! 


Vinterpromenad

Idag skulle vi egentligen på julmarknad men då det regnar valde vi att stanna hemma. Vi hann med en längre vinterpromenad i Lund innan regnet kom. På vägen hem köpte vi frukostbullar som vi åt och tände andra ljuset. Det blir en lugn dag idag. 




Julpynt

Vi har så smått samlat på oss lite julpynt. Det brukar vara fullt men i år blir det mer sparsamt och vi testar nya saker! Idag köpte vi en liten gran som vi satte i olivens gamla kruka. Den är så söt och alldeles lagom stor och det ska bli skönt att slippa dra in en kungsgran.
 
 



Spoonery

Efter tennisen hämtade vi upp soppor på Spoonery i Malmö. Det var gott men väldigt mättande! Jag föredrar soppa från Buljong, då dessa var mer som grytor. Kul att testa något nytt! Litet men mysigt ställe! 


Tennis

Idag tog vi tag i tennisen igen! Det var kul även om det inte gick lysande då det var ett tag sedan vi spelade. Vi fick åka ända till Bellvue för att spela då det var helt fullt i Lund. Sen på eftermiddagen gick vi till ishallen och åkte skridskor så det har varit en aktiv dag! 



Kvällspass

Igår kväll var jag mätt efter julbordet och gav mig ut i stormen till gymmet för att bränna lite kalorier och få lite energi. Det var supermysigt och blev ett bra pass på 7 km till finalen i Idol! Det hade kommit lite snö redan då! 





Julbord

Mitt plan till Stockholm ställdes in igår på grund av stormen när jag precis hoppat in i taxin. Så tråkigt att missa julfesten och träffa min kompis. Jag tog mig in till kontoret med buss till slut och var med på video på kontorsmötet. Sen gick vi och åt julbord på Rådhuskällaren. Vi var en liten deppig men finklädd skara som fick lite julkänsla och god mat! 





Advent

I helgen tände vi första ljuset hemma. Men jag var även i Lundagård med två av mina systrar där de tände julträdet! Älskar det trädet och mins hur jag brukade gå förbi och titta på det redan mitt första år i Lund på väg till skolan och gymmet. Önskade ofta något eller tänkte på något fint eller mina mål! 


Energy boost

Min energinivå är inte på topp. Orkar träna men är trött och vill bara sova på dagen. Har kommit över höstdeppen för länge sedan men tror jag har lite vitaminbrist. Ska köpa d-vitamin idag. Försöker även ladda med smoothie och jordnötssmör! Läser även massa mattidningar och letar efter goda och nyttiga recept på jul. Ska även ta veckans latte vid 10! 


James te

Mina nya favorit te kommer från James på Saluhallen i Lund. Har testat 2 gröna och ett svart chai, supergoda! Innan köpte jag allt mitt te på NK i Stockholm men har druckit upp det mesta och i helgen rensade jag ut det sista och gav till min syster. Så nu fyller jag på med te från James. 


RSS 2.0