Sötaste och argaste katten

Vill så gärna ha en katt! Detta är våra vänners katt som är så fin men kan bitas om man klappar henne! Ajaj!


Nyår!

Nu är vi hos våra vänner och har skålat i champagne och håller på att förbereda maten. Är hungrig och pepp!


Brunch

Igår hade vi brunch för ett par som ska flytta ner till Lund från Uppsala. Så kul!

Öppnade då julklappen som jag fått av min lillasyster Linnea. Hon hade lagat egen müsli, eget knäckebröd och eget te! Allt var så gott och så fint! Ska snart äta lite mer till frukost!


The Office so far

Har en liten central i konferensrummet där jag sitter och fixar. Ska strax ge mig ut på lunch och kontors shopping.


Flyttdax!

Nu kommer de strax med våra kontorsmöbler och jag är på väg in med tåget på stationen i Malmö. Har massa att fixa idag! Ska bli så kul!


Feberfri

Nu är jag äntligen feberfri dock fortfarande extremt förkyld! Hade över 39 graders feber igår kväll och höll på att brinna upp och visste inte vad jag skulle göra tills jag somnade och febern äntligen gick ner.
 
Idag orkar jag äntligen göra saker men ska så klart ta det lugnt vilket gått sådär. Sov först till 10.00, sen när jag vaknade var jag supersugen på smoothie från Naked juicebar på Nova och jag behövde ändå tanka inför imrgon då jag skulle köra till Malmö så jag körde och tankade och körde till Nova och köpte både smoothie och en tröja som jag tittat på innan som var på halvapriset.
 
 
Sen när jag körde hem kände jag att det inte lät bra med däcken och det visade sig att höger bakdäck var helt punkterat. Så det var bara att ringa Peugeot och som tur är bor vi nästan grannar så jag slapp byta till reservdäcket och jag köra dit direkt och sen gå hem igen. 
 
 
Nu måste jag ta det lite lugnt och sitta still!  ...ett tag i alla fall så jag inte får feber igen. 
 

Buhu

Är fortfarande sjuk, har feber för tredje dagen i rad. Åkte hem till Lund igår och har blivit ompysslad av min söta pojkvän som lagat en jättegod soppa till mig, köpt godis, hämtat dricka och som jag får ligga och gosa hos!

Det är ändå supertråkigt att vara sjuk och det finns 1000 saker jag vill göra. Men det är bara att vila och vänta...


Midnattsmässa

Julafton avslutades med Midnattsmässa i Färlövs kyrka. Min låtsasmamma är med i den gospelkör som sjöng. De sjöng så fint och det var en jättemysig avslutning på en fantastisk julafton!

Har fått massa fina julklappar och det har varit så mysigt att träffa min familj och släkt! Lite tråkigt är dock att jag vaknade sjuk med ont i halsen och nu har feber. Hoppas att jag inte smittat alla!


Norsk Kransekage

Har bakat en norsk kransekage till julfikat! Köpte formar och deg med mig hem sista dagen i Norge. Alla tyckte den var mycket god!


Mys hemma!

Har suttit vid kakelugnen och granen och myst! Ute är det snöstorm som vi hade tur att klara oss undan när vi körde hit. Har ätit jättegod mat och är redan supertrött och ska gå och lägga mig tidigt och ta sovmorgon!


Drivning home for Christmas

Är på väg hem till jul! Strax hemma! Ska bli så mysigt att ta det lugnt och träffa familjen!


Första löpturen på länge!

Gav mig mot alla odds ut och sprang idag i stormen! Härligt! Det var lättare än jag trodde men tog det lugnt och det blev 4 km på 25 min.

Nu är det bara att peppa inför nästa runda!


Julgranen

Tog tag i all vår packning och packade upp och städade och gjorde plats för julgranen! Det fanns inte så många att välja på kvar på det stället som ligger precis vid oss och de flesta kungsgranar var för stora för vår lilla julgransfot som är allt annat än stabil! (Måste köpa en bättre tills nästa år!) Den ser mer ut som en buske än en gran men den blev fin med pynt! Röda kulor och rosetter och lite ljus blev det. En Sweet Barbie gran! 
 

Lördagsgodis

Idag har jag fixat massa inför julen! Var på stan och passade på att köpa god lördagsmat bestående av fisksoppa från Saluhallen och macaronns, så gott!
 
Passade på att läsa lite i min norska bok som jag fått låna av min kollega så att jag förhoppningsvis kan lära mig att skriva lite bättre norska. Och förhoppningsvis är den bra också :) har inte hunnit så långt ännu. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kattmössan

Packade upp massa lådor idag sedan vi flyttade från Lund sist och hittade min kattmössa som jag trodde jag hade tappat. Denna mössa gick jag runt och morrade i på gymnasiet och tyckte jag var jättecool :) 
 
Letade efter en mössa i alla affärer i hela Kristianstad och hittade tillslut denna som enligt mig då va perfekt! Hade även nästan alltid träningskläder och gick runt och lyssnade på arabisk musik...
 
Tror tyvärr inte att jag ska ta med kattmössan till Oslo! 
 
K

Hjortmeny på Les Halles

Lucia fortsatte med 5-rätters Hjortmeny på Les Halles. 3 av 5 rätter var supergoda! Även vinerna var bra. Jättemysigt att gå ut och käka redan på torsdagen, så helgen känndes mycket längre. Glömde nästan helt att ta bilder men fick med två rätten, som jag dock ätit lite på ... 
 
 

Lucia i Universitetshuset

På Lucia flög jag hem tidigt från Oslo då jag och Fredrik hade en romantisk date som började med Lucia konsert i Universitetsaulan. Den var jättebra med flera fina jul och Lucia sånger! När de gått ut ur salen gick de upp och ställde sig runt balkongen i hallen och sjöng en sista sång, super mysigt och effektfullt! 
 
 
 
 
AF borgen mittemot. Det var för mörkt för att fånga Universitetshuset på bild. 

Nobels fredspriskonsert

Har inte bloggat på ett tag nu men det har varit fullt upp både på jobb och med julen! 
 
Förra veckan var jag och min kollega spontant på Nobels fredspriskonsert. Den hölls i Spektrum som ligger mitt emot mitt hotell och det fanns biljetter kvar. Det var massor med folk och vi satt jätte högt upp så jag fick höjdskräck i början. Men det gick över och koserten var fantastisk! Alldra bäst var Sarah Jessica Parker som var konferencier. 
 
 

Tidig lyx fredags frukost!

Har påbörjat sista rycket innan jul ska fixa både jobb, kontorsflytt, städning och alla julförberedelser innan jul eller snarare på söndag då jag kör hem till Kristianstad. Börjar dagen med en lyxig frukost! Får kompletteras med kaffe senare då espresso house inte öppnat ännu.


Nobelmiddag i Oslo

På väg hem från Oslo kontoret hick jag och min kollega förbi Grand Hotell där massa poliser och två svarta bilar väntade på gästerna till middagen för Nobels fredspris. Vi också ganska länge och stod och frös. Tyvärr kom aldrig kungafamiljen som jag hade hoppats på utan antagligen några av EU:s topp politiker. Men det var kul att vänta med spänning!


Fattiga Riddare

Dessa fattiga riddarna åt jag till frukost imorse på väg till Kastrup. Gott!

Dock blev planet 1,5 h försenat p.g.a snökaoset, men tåget gick som det skulle i alla fall. Fortfarande kallt men ingen snö i Oslo. Hörde att det snöar hemma och hopas att det ligger kvar tills på torsdag då jag kommer hem!



Allt om Mat Julspecial

Jag har äntligen börjat älska att laga mat igen och fixa i köket! Vi har gått ut och käkat lite för mycket de senaste helgerna och börjat tröttna lite och uppskattar lagad mat igen. 
 
Idag köpte jag Allt om Mats Julspecial som inspiration till i jul då vi kommer ha middagar och så hade de tips på julgodis som vi ska göra nästa helg hos våra vänner! Jag började redan förra helgen med att laga knäck! Ska ta med den sista till Oslo och bjuda alla på projektet. Mysigt med julstök! 
 

St Jakobs stenugnsbageri

Idag gick jag upp till St Jakobs stenugnsbageri i snöstörmen och köpte ett jättegott bröd till minestronesoppan som jag lagade till middag. Så gott! Köpte även två kokostoppar med choklad som vi ska äta ikväll. 
 
På brödet som blev kvar lagar jag fattiga riddare som jag ska ta med mig imorgon till frukost då jag åker till Oslo. Hoppas att de blir goda! 
 
 
 
 
 

Ge blod!

Igår var jag och gav blod! Jag blev blodgivare redan då jag var 18 år och lämnade blod några gånger innan jag var på en resa till Afrika och fick feber när jag kom hem, vilket satte mig i karaktän i 5 år. Nu får jag äntligen börja ge blod igen och detta var 3:e gången som jag gjorde det i Lund. 

Det är inte alls farligt eller gör ont och är så lite för mig men mycket för någon annan. Det är min julklapp i år till någon som verkligen behöver den! Det är mycket regler för att få lämna blod vilket gör att alla som kan bör göra det. Igår hade de lördagsöppet för att fylla på lagren inför jul och nyår då det dels blir färre blodgivare i helgdagarna och dels sker fler olyckor. Ge blod du också och bli blodgivare idag! 

 

 AM A GIVER

PERHAPS I GIVE TO YOU
YOUR FRIEND
YOUR NEIGHBOUR
YOUR CHILD
PERHAPS I GIVE TO MYSELF
BUT I HOPE NOT
I HOPE I WON´T NEED TO GIVE TO ANYONE
I HOPE THE THING I GIVE WILL END UP IN THE GARBAGE
BUT THAT WILL NEVER HAPPEN
DISEASES AND ACCIDENTS WILL ALWAYS EXIST
I GIVE A LITTLE BAG OF LIFE
AND WITHOUT ME LIFE WILL BE LOST
I AM A GIVER

PLEASE BE ONE TOO

 
 

OBS! Det är bara ett litet plåster under och bandaget är bara för tryck. 


Mer snö!

Idag snöar det igen! Så mysigt med all snö, hoppas att det snöar i Oslo också så att jag får se lite snö i veckan. 
När jag kom hem i fredagskväll var min lilla bil den enda bilen på gatan som var insnöad sedan jag lämnade henne (ja det är en hon). 
 
Igår letade jag efter en skrapa till rutorna men hittade ingen och gick tillslut till Peugeot som ligger precis vid oss och fick en gratis! Yes! Tyvärr hade de inga borstar så idag funderar jag på att ta en promenad till Biltema (har aldrig varit där) och shoppa lte vinteraccessoarer till henne.
 
 
 
 
 

Middag och fest!

Var på middag hos våra vänner igår med två andra par i deras nya lägenhet. Den har blivit så fin och det är kul att de bor så nära oss! Vi fick jättegod mat och massa drinkar så det blev fest! Kom hem id kl 03.00 och är rätt trött nu så det blir en lugn och koselig söndag hemma.
 

Vinterpromenad

Idag var jag hos min pojkväns föräldrar som bor vid skogen i utkanten i Dalby och gick på vinterpromenad med deras hund Esko. Det var en så fin dag och så mysigt att vara ute och gå i snön! Vi gick längs med spåret som är ett gammalt järnvägsspår. Där fanns även spår för längsskidor så jag funderar på att gå på tur imorgon. 
 
Har saknat all snö och är glad att den låg kvar sedan förra helgen! I Oslo har det tyvärr inte varit snö på ett tag. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RYMDVODKA

På balen satt jag mittemot två entreprenörer som startat företaget Rymdvodka och tillverkar vodka som har varit i rymden. Så coolt! Jag måste försöka få tag på en flaska. Har kollat på flygplatserna men inte hittat den där. Vet inte om den finns på Systemet ännu. Kolla in deras inspirationsfilm på http://rymdvodka.com/! 
 

 
 

Universitetsaulan

Före balen var vi på Förenade Nationsmanskörens konsert i Universitetsaulan. Det är verkligen den finaste byggnaden i Lund! Konserten var jättebra och nästa vecka ska jag dit igen med min pojkvän på Luciakonsert. 
 

 
 
 
 

Bal!

Var för två veckor sedan på bal och har inte bloggat så mycket sedan dess. Då jag flög hem från Oslo precis innan hade jag jättebrotttom och de bilder jag tog i all hast blev jätte suddiga. Men typ så här såg jag ut i en ljusgråklänning men mönster i vitt och silver och svarta skor, svart band och halsband. 
 
 
 

Bloggpaus och jobb

Det är mycket på jobbet nu denna veckan och har gjort massor på helgerna så har inte bloggat på ett tag nu. Ska försöka ta igen lite i helgen och uppdatera vad som hänt. Just nu ligger jag i min säng på hotellet och varvar ner efter en lång arbetsdag.

Imorgon hoppas jag vi blir klara i tid för då kommer min syster och hälsar på!


RSS 2.0